Apple tappar patentärenden till VirnetX igen – kommer att behöva betala 302,4 miljoner dollar

0 Shares

ordförandeklubba kontanter lag

“Tredje gången är charmen”, tänker VirnetX förmodligen nu, eftersom en amerikansk domstol för tredje gången har beslutat att Apple har gjort intrång i företagets patent. En federal domare i Tyler, Texas avgjorde på söndag att Apple måste betala 302,4 miljoner dollar (235,10 miljoner pund) för intrång i VirnetXs patent i tjänster som FaceTime och iMessage.

Tillbaka 2010 tilldelades VirnetX $ 368,2 (£ 286,25 miljoner), men domen upphävdes delvis eftersom det inte exakt var klart hur juryn beräknade skadeståndet. Andra gången, tidigare i år, beslutade domstolen att Apple borde betala, och fastställde siffran till $ 625,6 miljoner (£ 486,37), men det beslutet upphävdes också eftersom “upprepade hänvisningar till det tidigare fallet kunde ha förvirrat jurymedlemmar och var orättvisa mot Apple “.

Rapporten säger också att det kommer att finnas en ytterligare utfrågning för att se om Apple medvetet har överträtt dessa patent. Beroende på vad företaget säger kan böterna ändras igen.

VirnetX kallas ett patentroll och Apple är inte det enda företaget som skjuts ner. Microsoft betalade 200 miljoner dollar redan 2010 för att få en licens för två patent relaterade till internetkommunikation. VirnetX är ett företag som tjänar det mesta av sina pengar genom att licensiera patenterad teknik som skapar VPN över internet.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: VIPDesignUSA / Shutterstock

0 Shares