Apple tar bort App Store från iTunes 12.7

0 Shares

itunes-ios-enheter

Fokus för Apples evenemang igår var verkligen de nya iPhonesna, men det här var långt ifrån allt som kom ut ur Cupertino. Apple släppte också iTunes 12.7 och det finns en skarp förändring – App Store är borta.

iTunes har länge förlöjligats för att vara uppblåst, och den senaste förändringen verkar vara Apples försök att få tillbaka saker under kontroll. Ditching av App Store betyder att appar bara kan laddas ner med en iOS-enhet, men så viktigt som detta är det inte den enda anmärkningsvärda förändringen i programvaran.

Se även:

Med den senaste versionen av sin programvara flyttar Apple fokus helt till musik, filmer, ljudböcker och podcasts. Internetradio har blivit en del av musik, ringsignalsektionen har försvunnit helt och iTunes U finns nu i Podcasts.

För de flesta är det dock förlusten av App Store som är den största överraskningen i iTunes 12.7. Under uppgraderingen hälsas användarna av ett meddelande som säger till dem: “Om du tidigare använde iTunes för att synkronisera appar eller ringsignaler på din iOS-enhet, använd den nya App Store eller Ljudinställningar på iOS för att ladda ner dem utan din Mac.” Apple hänvisar endast till ändringen på sin supportsida för “nya iTunes”:

Det nya iTunes fokuserar på musik, filmer, TV-program, podcasts och ljudböcker. Appar för iPhone, iPad och iPod touch är nu exklusivt tillgängliga i den nya App Store för iOS. Och den nya App Store gör det enkelt att hämta, uppdatera och ladda ner appar – allt utan Mac eller PC.

Du hittar dessa ändringar i nya iTunes:

iTunes 12.7 kan laddas ner via Mac App Store, eller Windows-användare kan gå till iTunes-hämtningssidan.

0 Shares