Apple tar bort appar med hjälp av CallKit-ramverket på grund av kinesiska regler

0 Shares

App Store-ikonen på iPhone X

Apple har böjt sig för press från Kina och börjat ta bort appar från App Store som använder CallKit-ramverket.

Det finns strikta cybersäkerhetslagar på plats i Kina som redan har sett VPN-verktyg förbjudna och lett till en kort avstängning av den populära WeChat-appen. Även om ingen specifik anledning har angetts för att slå till mot CallKit-ramverket, misstänks det vara relaterat till VoIP-funktionalitet.

Se även:

Nyheter om Apples App Store rensade ut via 9to5Mac som fick meddelanden om det kinesiska industriministeriet och informationsteknikens nyligen genomförda reglering. Meddelanden som skickats till utvecklare i Kina av Apple förklarar att lokala lagar innebär att CallKit-funktionalitet kanske inte erbjuds. Utvecklare har valet att antingen dra helt i sina appar eller skicka in dem på nytt med CallKit-funktionalitet borttagen.

Beskrivningen av CallKit-ramverket ger en aning om varför Kina kan vara olycklig för att den ska användas i appar:

CallKit låter dig integrera dina samtalstjänster med andra samtalsrelaterade appar på systemet. CallKit tillhandahåller samtalsgränssnittet och du hanterar backend-kommunikationen med din VoIP-tjänst. För inkommande och utgående samtal visar CallKit samma gränssnitt som telefonappen, vilket ger din app ett mer infödd utseende. Och CallKit reagerar på lämpligt sätt på systemnivåbeteenden som Stör ej.

Kina har tidigare tagit bort både Skype och WeChat för att erbjuda VoIP.

Bildkredit: BigTunaOnline / Shutterstock

0 Shares