Apple tar sin FBI-kamp till kongressen – läs företagets kraftfulla inledningsmeddelande

0 Shares

Som ni vet vill FBI att Apple ska hjälpa till att låsa upp en iPhone kopplad till en av San Bernardino-skyttarna. Apple motstår begäran och imorgon kommer att vittna vid en kongresskryptering.

Apples generalråd, Bruce Sewell, kommer att göra företagets ärende inför husets rättsliga kommitté och hans öppningsmeddelande skickades till Apples anställda tidigare i dag. Det är en intressant läsning:

Tack, herr ordförande. Det är ett nöje att framträda inför dig och kommittén idag på Apples vägnar. Vi uppskattar din inbjudan och möjligheten att vara en del av diskussionen om denna viktiga fråga som handlar om medborgerliga friheter vid grundandet av vårt land.

Jag vill upprepa något vi har sagt sedan början – att offren och familjerna för San Bernardino-attackerna har vår djupaste sympati och vi är överens om att rättvisan ska fullgöras. Apple har ingen sympati för terrorister.

Vi har den största respekten för brottsbekämpning och delar deras mål att skapa en säkrare värld. Vi har ett team av dedikerade yrkesverksamma som är på jour 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar om året för att hjälpa brottsbekämpning. När FBI kom till oss omedelbart efter San Bernardino-attackerna gav vi all information vi hade relaterat till deras utredning. Och vi gick utöver det genom att göra Apples ingenjörer tillgängliga för att ge dem råd om ett antal ytterligare utredningsalternativ.

Men vi befinner oss nu i centrum för en extraordinär omständighet. FBI har bett domstolen att be oss att ge dem något vi inte har. Att skapa ett operativsystem som inte finns – för det skulle vara för farligt. De ber om en bakdörr till iPhone – specifikt för att bygga ett programverktyg som kan bryta krypteringssystemet som skyddar personlig information på varje iPhone.

Som vi har sagt till dem – och som vi har sagt den amerikanska allmänheten – att bygga att programvaruverktyget inte bara påverkar en iPhone. Det skulle försvaga säkerheten för dem alla. Faktum är att just förra veckan regissör Comey kom överens om att FBI sannolikt skulle använda detta prejudikat i andra fall som rör andra telefoner. Distriktsadvokaten Vance har också sagt att han absolut planerar att använda detta på över 175 telefoner. Vi kan alla vara överens om att det inte handlar om tillgång till bara en iPhone.

FBI ber Apple att försvaga säkerheten för våra produkter. Hackare och cyberbrottslingar kan använda detta för att skapa kaos på vår integritet och personliga säkerhet. Det skulle skapa ett farligt prejudikat för regeringens intrång i medborgarnas integritet och säkerhet.

Hundratals miljoner laglydiga människor litar på Apples produkter med de mest intima detaljerna i deras dagliga liv – foton, privata konversationer, hälsodata, finansiella konton och information om användarens plats samt platsen för deras vänner och familjer. Några av er kanske har en iPhone i fickan just nu, och om du tänker på det finns det förmodligen mer information lagrad på den iPhone än en tjuv skulle kunna stjäla genom att bryta sig in i ditt hus. Det enda sättet vi vet att skydda dessa data är genom stark kryptering.

Varje dag sker över en biljon transaktioner säkert över Internet som ett resultat av krypterad kommunikation. Dessa sträcker sig från nätbank och kreditkortstransaktioner till utbyte av sjukvårdsposter, idéer som kommer att förändra världen till det bättre och kommunikation mellan nära och kära. Den amerikanska regeringen har spenderat tiotals miljoner dollar genom Open Technology Fund och andra amerikanska regeringsprogram för att finansiera stark kryptering. Granskningsgruppen för underrättelse- och kommunikationsteknik, sammankallad av president Obama, uppmanade den amerikanska regeringen att fullt ut stödja och inte på något sätt undergräva, underminera, försvaga eller göra sårbar allmänt tillgänglig kommersiell programvara.

Kryptering är en bra sak, en nödvändig sak. Vi har använt det i våra produkter i över ett decennium. När attacker på våra kunders data blir alltmer sofistikerade måste verktygen vi använder för att försvara sig mot dem också bli starkare. Försvagad kryptering kommer bara att skada konsumenter och andra välmenande användare som litar på företag som Apple för att skydda sin personliga information.

Dagens utfrågning heter Balancing Americans ‘Security and Privacy. Vi tror att vi kan och måste ha båda. Att skydda våra data med kryptering och andra metoder bevarar vår integritet och det skyddar människor.

Det amerikanska folket förtjänar en ärlig konversation kring viktiga frågor som härrör från FBI: s nuvarande krav:

Vill vi sätta en begränsning på tekniken som skyddar våra uppgifter, och därmed vår integritet och vår säkerhet, inför allt mer sofistikerade cyberattacker? Ska FBI få stoppa Apple eller något företag från att erbjuda det amerikanska folket den säkraste och säkraste produkten det kan göra?

Bör FBI ha rätt att tvinga ett företag att producera en produkt som det inte redan tillverkar, enligt FBI: s exakta specifikationer och för FBI: s användning?

Vi anser att var och en av dessa frågor förtjänar en hälsosam diskussion, och alla beslut bör fattas efter en tankeväckande och ärlig övervägande av fakta.

Det viktigaste är att besluten bör fattas av dig och dina kollegor som representanter för folket, snarare än genom en begäran om teckningsoption baserad på en 220-årig stadga.

På Apple är vi redo att ha det här samtalet. Feedbacken och supporten vi hör hör åt oss att det amerikanska folket också är redo.

Vi känner starkt att våra kunder, deras familjer, deras vänner och deras grannar kommer att skyddas bättre från tjuvar och terrorister om vi kan erbjuda det bästa skyddet för deras data. Och samtidigt blir de friheter och friheter som vi alla värnar om säkrare.

Tack för din tid. Jag ser fram emot att svara på dina frågor.

Tl; dr-versionen: kryptering är en nödvändig sak, FBI ber Apple att försvaga säkerheten för sina produkter och det kommer att skapa ett farligt prejudikat för regeringens intrång i medborgarnas integritet och säkerhet.

0 Shares