Apple tecknar avtal om 600 miljoner dollar med den europeiska chipmaker Dialog

0 Shares

Svart iPhone

Apple köper en del av Dialog Semiconductor, en chipmaker baserad i Tyskland. IPhone-tillverkaren är intresserad av Dialogs strömhanteringsteknik och har lagt fram 300 miljoner dollar för det.

Utöver detta har Apple åtagit sig ytterligare 300 miljoner dollar för att göra inköp från andra delar av Dialogs verksamhet, vilket gör detta till den största affären som företaget har gjort. Som en del av arrangemanget kommer Apple att förvärva patent från chiptillverkaren samt 300 anställda.

Se även:

Dialog och Apple har arbetat tillsammans under en tid redan – energihanteringschipsen har varit en funktion i iPhones i många år – och nyheter om den senaste affären fick aktierna i chiptillverkaren att hoppa med 34 procent. Överföringen av anställda representerar 16 procent av Dialogs personalstyrka, och i affären förvärvs också Apple i Italien, Storbritannien och Tyskland.

Dialog avslöjar detaljer om affären, säger Dialog:

Dialog Semiconductor plc tillkännager idag ett avtal med Apple Inc. om att licensiera vissa av sina energihanteringsmetoder, överföra vissa av sina tillgångar och över 300 anställda till Apple för att stödja chipforskning och utveckling. Apple kommer att betala 300 miljoner dollar kontant för transaktionen och förskottsbetala 300 miljoner dollar för att Dialog-produkter ska levereras under de kommande tre åren. De anställda som överförs har arbetat nära Apple i många år, och denna övergång kommer att främja ett djupare samarbete mellan de två företagen.

Dialog meddelar också att det har tilldelats ett brett utbud av nya kontrakt från Apple för utveckling och leverans av strömhantering, ljudundersystem, laddning och andra integrerade kretsar med blandad signal. Intäkterna från de nya kontrakten förväntas realiseras från och med 2019 och accelererar 2020 och 2021.

Dialog VD Jalal Bagherli säger:

Denna transaktion bekräftar vårt långvariga förhållande med Apple och visar värdet av den starka affären och tekniken vi har byggt på Dialog. Framöver kommer vi att ha ett tydligt strategiskt fokus, bygga på vår anpassade och konfigurerbara IC-expertis med blandad signal och världsklassens effektiva design. Vår exekveringsrekord, djupa kundrelationer och begåvade medarbetare ger oss stort förtroende för våra framtida tillväxtutsikter.

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2019, förutsatt att myndighetsgodkännande.

Bildkredit: Marieke Kramer / Shutterstock

0 Shares