Apple tillkännager AirPods Pro för professionella musiklyssnare

0 Shares

Trots att de är väldigt populära (till stor del för modeändamål) är Apple AirPods en fruktansvärd produkt. Ja, de har en fin teknik inuti, och de låter ganska bra, men heliga ko, de är extremt obekväma. På allvar, hur kan ett företag som är värt många miljarder dollar inte komma med en bättre design än en stenhård plastbit som du skjuter i öronen?

Idag tillkännager Apple att det äntligen har fixat AirPods. Nej, den reviderar inte produkten utan istället lanserar den en bekvämare version. Dessa nya trådlösa öronproppar kallas “AirPods Pro” och är tydligen utformade för professionella musiklyssnare. Nej, jag är ansiktsfull – de är designade för alla användare – men “Pro” -märket är absurt. Men tack och lov har de utbytbara öronspetsar, så att användaren kan hitta den bästa passformen. Med andra ord var den strategi som passar alla med vanliga AirPods faktiskt dum. AirPods Pro erbjuder mer än bara ökad komfort, dock – brusreducering är den verkliga försäljningsargumentet här.

“AirPods revolutionerade den trådlösa ljudupplevelsen med en banbrytande design, och nu tar AirPods Pro det ännu längre med en ny klass av lätta in-ear-hörlurar konstruerade för komfort och passform. Varje öronsnäckan har tre olika storlekar av mjukt, flexibelt silikonörat tips som överensstämmer med konturerna för varje enskilt öra, vilket ger både en bekväm passform och en överlägsen tätning – en kritisk faktor för att leverera uppslukande ljud. För att ytterligare maximera komforten använder AirPods Pro ett innovativt ventilationssystem för att utjämna trycket, vilket minimerar det vanliga obehaget i andra in-ear-mönster. AirPods Pro är svett- och vattentåliga, vilket gör dem perfekta för aktiv livsstil, säger Apple.

IPhone-tillverkaren säger vidare, “Aktiv brusreducering på AirPods Pro använder två mikrofoner i kombination med avancerad programvara för att kontinuerligt anpassa sig till varje enskilt öra- och hörlurspassning. Detta tar bort bakgrundsbrus för att ge en unik skräddarsydd, överlägsen brusreducerande upplevelse som möjliggör en användaren att fokusera på vad de lyssnar på – oavsett om det är en favoritlåt eller en telefonsamtal. Den första mikrofonen är utåtvänd och detekterar externt ljud för att analysera miljöbuller. AirPods Pro skapar sedan ett motsvarande anti-brus som tar bort bakgrund ljud innan den når lyssnarens öra. En andra inåtvänd mikrofon lyssnar mot örat och AirPods Pro avbryter återstående ljud som detekteras av mikrofonen. Brusreducering anpassar kontinuerligt ljudsignalen 200 gånger per sekund. “

Apple delar följande funktioner.

Ear Tip Fit Test hjälper till att säkerställa att användarna får den bästa ljudupplevelsen från AirPods Pro genom att testa kvaliteten på tätningen och identifiera den bästa öronspetsstorleken för dem. Efter att ha placerat AirPods Pro i varje öra arbetar avancerade algoritmer tillsammans med mikrofonerna i varje AirPod för att mäta ljudnivån i örat och jämföra det med vad som kommer från högtalardrivrutinen. På bara några sekunder upptäcker algoritmen om öronspetsen är i rätt storlek och har en bra passform, eller om den ska justeras för att skapa en bättre tätning. Röstaktiverad Siri använder H1-chipet för att möjliggöra handsfree “Hey Siri” för att spela en låt, öka volymen, ringa eller få vägbeskrivningar. Ljuddelning gör det enkelt att lyssna på samma låt eller titta på samma film med en vän genom att helt enkelt föra ett andra par AirPods nära iPhone eller iPad. Meddela meddelanden automatiskt och bekvämt talar inkommande meddelanden så snart de anländer, och när du är i ett telefonsamtal eller delar media via ljuddelning, vet Siri att inte avbryta.

Tyvärr förbättras inte batteriets livslängd med AirPods Pro – de har samma upp till 5 timmars lyssningstid som den icke-Pro-varianten. Tänk på att det är utan all den fina aktiva brusreduceringen. När du slår på ANC minskar lyssningstiden med en halvtimme. Förutom ANC har AirPods Pro också transparensläge, vilket gör att ljud från omgivningen kan höras när man lyssnar på musik – mycket viktigt av säkerhetsskäl. När allt kommer omkring, med allt utanför buller blockerat, kan du inte varnas för fara.

Den verkliga tragedin kommer naturligtvis att vara alla årtusenden som för närvarande går runt och visar upp sina regelbunden AirPods som mode- och statussymbol. Tyvärr för dem är de här öronsnäckorna nu gårdagens nyheter – verkligen Häftigt barn (bortskämda) på Instagram kommer säkert att uppgradera till AirPods Pro ASAP.

Phil Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing ger följande uttalande.

AirPods är de bästsäljande hörlurarna i världen. Installationsupplevelsen med ett tryck, otroligt ljud och ikonisk design har gjort dem till en älskad Apple-produkt, och med AirPods Pro tar vi magin ännu längre. De nya in-ear AirPods Pro låter fantastiskt med Adaptive EQ, passar bekvämt med flexibla öronspetsar och har innovativt aktiv brusreducering och transparensläge. Vi tror att kunderna kommer att älska det här nya tillskottet till AirPods-familjen.

Så, hur mycket kostar det att bli en professionell musiklyssnare? De kommer att finnas tillgängliga från och med den 30 oktober för en ganska höga $ 249. För att vara ärlig är priset inte obscent för vad du får, inklusive aktiv brusreducering. AirPods Pro ser bra ut, borde vara bekvämt och jag förväntar mig att de också erbjuder överlägset ljud. Med det sagt, om du inte behöver ANC, kan du spara lite pengar och köpa de utmärkta Jaybird VISTA trådlösa öronsnäckorna som ses här.

0 Shares