Apple tillkännager gratis 13-tums MacBook Pro (icke-Touch Bar) batteribyteprogram

0 Shares

MacBook Pro

Om du har en 13-tums MacBook Pro utan pekfält kan du vara berättigad till ett gratis batteribyte. Apple har upptäckt att ett “begränsat antal” bärbara datorer har ett problem som får batteriet att expandera.

Företaget har lanserat ett gratis batteribyteprogram och alla som köpte sin MacBook Pro mellan oktober 2016 och oktober 2017 uppmanas att skicka in maskinens serienummer för att se om de kvalificerar sig.

Se även:

Trots lanseringen av utbytesprogrammet säger Apple att batteriproblemet inte är ett säkerhetsproblem. Företaget säger inte hur många bärbara datorer som påverkas, och det erbjuder också återbetalning till alla som redan har betalat för ett batteribyte i en kvalificerad maskin.

På sidan för utbytesprogrammet säger Apple:

Apple har bestämt att, i ett begränsat antal 13-tums MacBook Pro-enheter (utan Touch Bar), kan en komponent misslyckas och orsaka att det inbyggda batteriet expanderar. Detta är ingen säkerhetsfråga och Apple kommer att ersätta kvalificerade batterier gratis. Berörda enheter tillverkades mellan oktober 2016 och oktober 2017 och berättigande bestäms av produktens serienummer.

För att ta reda på om du är kvalificerad, gå till www.apple.com/support/13inch-macbookpro-battery-replacement och ange ditt serienummer.

För att få batteriet bytt måste du skicka in din MacBook Pro till Apple, ta det till en auktoriserad tjänsteleverantör eller boka ett möte i en Apple Store.

Programmet pågår i fem år från försäljningsdatumet, så du har gott om tid att utnyttja det.

0 Shares