Apple tillkännager iOS 12.1 med Group FaceTime, ny emoji, dubbelt SIM-stöd och mer

0 Shares

Gruppera FaceTime

Senare idag håller Apple ett evenemang i Brooklyn där vi förväntar oss att se en ny iPad Pro, iMac och MacBook Air. Det är hårdvarusidan av saker. Idag handlar det också om programvara – särskilt iOS 12.1 som innehåller många godis för iPhone- och iPad-användare.

Den senaste versionen av iOS kommer att finnas tillgänglig idag och den innehåller Group FaceTime och mer än 70 nya emoji. Utöver detta finns också Djupkontroll i förhandsgranskning i realtid och stöd för dubbla SIM-kort för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Se även:

Den nya emojin inkluderar röda, grå och lockiga hårkaraktärer, “mer känslomässiga” smileys och en rad nya djur, sport och mat. Apple säger att dessa också kommer att komma till Apple Watch- och Mac-användare med en programuppdatering, men säger inte när.

Apple gör mycket av Group FaceTime – som gör det möjligt för upp till 32 personer att delta i en konversation – och delar information om ytterligare funktioner som ska läggas till:

Automatisk detektering av aktiva högtalare: FaceTime använder intelligens på enheten för att visa de mest framträdande högtalarna på samtalet och markerar automatiskt den aktuella högtalaren genom att föra dem framåt. Den storlekar automatiskt varje persons bild beroende på hur aktiva de är i konversationen, baserat på talets varaktighet, volym och till och med rörelse. Deltagare som inte är aktiva visas längst ner på skärmen tills de talar. Ett enkelt tryck ger också en deltagares front och centrum.

Ringlös anmälan: När du ringer till mer än en person visar FaceTime ett meddelande som låter dig omedelbart gå med i ett samtal utan att vara störande.

Integrering av meddelanden: Group FaceTime är integrerat i Messages-appen, vilket gör det enkelt att starta en Group FaceTime direkt från en grupp iMessage-chatt. Om personer i en konversation redan har startat en FaceTime-session visar Messages det aktiva samtalet i konversationslistan och inuti dina konversationer.

Privat: Alla FaceTime-konversationer, både en-till-en och flera personer, är krypterade från början till slut så att de förblir privata och endast kan visas av deltagarna.

Dual-SIM-stöd är något som Apple lovade med lanseringen av det nya iPhonesortimentet, och nu är det här. Det system som företaget valt använder sig av ett fysiskt nano-SIM och ett digitalt eSIM.

Det sista tillägget till iOS 12.1 är djupkontroll och Apple säger:

Avancerad djupsegmentering i stående läge möjliggör mer sofistikerade porträtt med professionell bokeh. Med iOS 12.1 kan användare nu dynamiskt justera skärpedjupet i förhandsvisning i realtid utöver efterfångandet, vilket möjliggör mer kontroll för att skapa porträtt med en vacker bakgrundssuddighet. Porträttläge med Djupkontroll finns också på TrueDepth-kameran för selfies, som inkluderar Memoji och snabbare ansiktsspårningsstöd för ARKit-appar från tredje part.

iOS 12.1 kommer att finnas tillgängligt som en uppdatering senare idag.

0 Shares