Apple tillkännager vårevenemang med utbildningstema – vilka nya produkter kommer vi att se?

0 Shares

Apple Store i New York, USA

Det har gått ett tag sedan Apple introducerade en ny produkt och det ser ut som att väntetiden snart är över, eftersom det idag tillkännagav sitt första stora evenemang för året. Det kommer att äga rum senare denna månad och det fokuserar på utbildning, en av företagets kärnmarknader.

Platsen för vårevenemanget är lite ovanlig, med tanke på att Apple har en perfekt bra plats på sitt rymdskeppscampus i Cupertino. Det kommer att hållas i Chicago, på Chicago High School, Lane Tech, den 27 mars. Med tanke på temat kommer vi sannolikt att se ny hårdvara riktad till lärare och studenter.

De troliga misstänkta för att få en uppdatering inkluderar iPad- och Mac-serien. Båda riktar sig till utbildningsmarknaden och båda behöver en uppdatering – särskilt MacBook Pro- och MacBook Air-serien.

Den femte generationens iPad tillkännagavs till exempel i mars förra året. Den Retina-utrustade MacBook, som först anlände i april 2015 – fick sin senaste uppdatering i juni 2017. Det var också då MacBook Pro fick sin senaste uppdatering.

MacBook Air är ett konstigt odjur i Apples bärbara portfölj just nu, eftersom det har lämnats att ruttna under ganska lång tid. Det är ganska oförändrat, spara för några justeringar här och där, i över fem år. Det är förmodligen det svåraste köpet att motivera i sitt segment.

MacBook Pro fick under tiden mer uppmärksamhet, men det är inte precis odjuret som konsumenterna förväntade sig. Det är kraftfullt men begränsat när det gäller användbarhet och hårdvaran är en generation efter. När det gäller processorer kan Apple byta till åtta generationens Core i5- och Core i7-chips – förutsatt att Intel har dem redo.

Jag skulle inte bli förvånad om Apple också släppte nya appar, men det har gått ett tag sedan vi senast såg något intressant utanför operativsystemuppdateringarna (som förmodligen är lite tråkiga på sistone, med några stora förändringar under huven och i UX-avdelningen). En ny iPhone, åtminstone i färg, är inte heller uteslutet.

Vad vill du se att Apple presenterar vid sitt vårevenemang i år?

Fotokredit: Vividrange / Depositphotos

0 Shares