Apple TV 4K är äntligen här

0 Shares

AppleTV_4K_Feast

Det har gått två år sedan Apple tillkännagav sin fjärde generationens mediebox. Även om det inte har varit den mest populära enheten för hemmedia, är den verkligen en av de mest eleganta. Uppriktigt sagt är det lite felaktigt att kalla det en medialåda. Egentligen är Apple TV också en fullfjädrad videospelkonsol. Du kan använda den innovativa fjärrkontrollen för att styra musik och videor, men den kan också fungera som en spelkontroll. Alternativt kan du också para ihop en mer traditionell spelplatta om du föredrar det. Fan, det kan till och med beställa pizza!

Den största kritiken mot fjärde generationens Apple TV har varit bristen på 4K-stöd. För två år sedan var Ultra HD-tv ganska sällsynt, så Apple var förmodligen smart att fokusera på 1080p vid den tiden. År 2017. 4K är dock mycket vanligare. Och så presenterar iPhone-tillverkaren idag den helt nya 5: e generationens Apple TV med 4K-stöd. Förutom den förbättrade upplösningen stöder den också både Dolby Vision och HDR10 för HDR-video. Detta kommer att ge skarpare bilder.

Den här nya enheten från Apple behåller samma design, men får mycket förbättrade interna enheter. Den äldre fjärde generationens Apple TV har en A8-processor med dubbla kärnor och bara 2 GB RAM-minne. Båda dessa komponenter får en uppgradering med 5: e generationens Apple TV 4K – en imponerande A10X Fusion-processor med tre kärnor och 3 GB minne. Apple säger att 4K-modellen är dubbelt så snabb som 1080p-varianten – grafikprestanda är enligt uppgift fyra gånger bättre.

Eddy Cue, SVP för Internet-programvara och -tjänster, förklarar Apple, “Ta med biografens magi direkt till ditt vardagsrum med den nya Apple TV 4K. Kunderna kommer att älska att titta på fantastiska 4K HDR-filmer från en imponerande katalog på iTunes, samtidigt som de får automatiska uppgraderingar av 4K HDR-filmer som redan finns i iTunes-biblioteket och njuter av 4K-innehåll på tjänster som Netflix och Amazon Prime Video, kommer snart. “

LÄS OCH:

AppleTV4K-02

Apple delar också följande uppdateringar av sin TV-app.

TV-appen stöder över 60 tjänster på Apple TV och iOS-enheter, med fler som läggs till hela tiden. Oavsett om du är hemma eller på språng är det enkelt att upptäcka och titta på TV-program och filmer från flera appar på ett ställe. Siri är smart med 4K HDR, så det är otroligt enkelt att hitta filmer och TV-program i högsta bildkvalitet i dina appar (t.ex. “Visa mig filmer i 4K”). Senare i år gör TV-appen det enklare än någonsin att titta på och få uppdateringar om livesporter bara genom att säga “Titta på Warriors-spelet” eller “Vad är poängen för Cubs-spelet?” Idrottsfans i USA kommer att kunna spåra sina favoritlag och få meddelanden på skärmen när de spelar, samt se alla lag, ligor och sportevenemang som för närvarande spelas via en dedikerad sportflik. Från och med denna månad kommer TV-appen att finnas tillgänglig i Australien och Kanada, förutom USA. Och i slutet av året kommer det att utvidgas till Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige och Storbritannien.

iphone_ipad_watch_now

Spelar Apple “ikapp” med andra tillverkare av mediaenheter? Ja, du kan säga det. Egentligen är iPhone-tillverkaren sist bland de stora spelarna som Amazon, Roku och Microsoft. Med det sagt, så vad? Jag menar, företaget lanserar Apple TV 4K precis som Ultra HD-TV-apparater blir allt populärare. Det verkar vara fallet med perfekt timing, även om jag är säker på att vissa kennlar kommer att kritisera Apple för att vara “sena”.

new_appletv_hummingbird_4K_HDR_jämförelse

Om du vill köpa den nya Apple TV 4K kan den vara din för 179 $ med 32 GB lagring och 199 $ med 64 GB. Du kan beställa den 15 september, men den skickas inte förrän 22 september. Modellen som inte är 4K kommer att säljas för $ 149.

Kommer du att köpa Apple TV 4K? Berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares