Apple TV 4K blir snabbare A12 Bionic-processor och förbättrad Siri Remote

0 Shares

Apple TV 4K är den bästa mediastreamingboxen på marknaden tack vare sin kraftfulla processor, stora urval av appar och tät integration med Apples ekosystem. Det har dock inte uppdaterats på flera år, så folk har länge förväntat sig en uppdatering.

Tja, idag är dagen, folkens – typ av. “Uppdateringen” av själva enheten är lite ho-hum, helt enkelt en snabbare A12 Bionic-processor. Medan Apple TV 4K nu stöder högre bildnivåer förblir kroppen och den övergripande designen densamma. Vad som får en stor förändring är dock den mycket föraktade Siri Remote.

Den nuvarande fjärrkontrollen har en alltför känslig styrplatta och det är väldigt obekvämt att hålla. För att inte tala om, den befintliga Siri Remote är nästan omöjlig att plocka upp den utan att av misstag klicka på något. Tack och lov har Apple radikalt designat Siri Remote för att ta itu med dessa problem. Och ja, du kan köpa den nya fjärrkontrollen på egen hand för användning med din befintliga Apple TV HD eller Apple TV 4K.

LÄS OCH: Apple introducerar AirTag, dess kakelliknande objektspårare

“Den helt nya Siri Remote har en innovativ klickplattestyrning som erbjuder femvägsnavigering för bättre noggrannhet, och är också beröringsaktiverad för snabba riktningar som Apple TV-användare älskar. Den yttre ringen på klickplattan stöder en intuitiv cirkulär gest som förvandlar det till en jog-kontroll – perfekt för att hitta en scen i en film eller show. Och med sin helhetsdesign i aluminium passar den nya Siri Remote mer bekvämt i en användares hand. ” förklarar Apple.

IPhone-tillverkaren säger vidare: “Den nya Siri Remote har också en strömbrytare som styr TV: ns ström och en annan för att stänga av ljudet, vilket gör den till den enda fjärrkontrollen som behövs när du njuter av TV. Med Siri kan kunder enkelt söka efter specifika program eller filmer , kontrollera smarta hemtillbehör, kontrollera sportresultat eller väder och mycket mer. Siri arbetar nu på Apple TV i Österrike, Irland och Nya Zeeland och går med i de 13 länder och regioner som redan stöder Siri. “

Prissättningen för den helt nya 2021 Apple TV 4K börjar på $ 179 med 32 GB lagringsutrymme. Du kan uppgradera till 64 GB för 20 USD till – något jag skulle rekommendera om du planerar att ladda ner många appar. Du kan också köpa den äldre 1080p Apple TV HD – med den nya Siri Remote – för 149 USD. Den fristående Siri Remote kan fås för bara $ 59. Du kan köpa dessa nya produkter från och med den 30 april.

0 Shares