Apple uppdaterar App Store med snabbare appgodkännanden, förbättrade prenumerationspriser … och sökannonser

0 Shares

3d_apple_logo

Apple har meddelat en serie stora förändringar i App Store, inklusive att påskynda appgranskningsprocessen för att få utvecklarens produkt där ute snabbare. Detta är något som gynnar både utvecklare och användare, men utvecklare har också förbättrade prenumerationspriser att se fram emot.

Den nuvarande 70/30-uppdelningen förändras så att Apple efter det första året tar bara 15 procent av prenumerationsavgifterna. Prenumerationer öppnar också upp för hela applikationsområdet, snarare än att de är begränsade till vissa kategorier. Men det är de förändringar som görs i app-upptäckten som kommer att vara den mest uppenbara.

Fliken Utvalda förbättras för att göra den “smartare”, och fliken Kategorier återkommer. Mer kontroversiellt introduceras sökannonser som ger utgivare chansen att betala för att deras appar ska marknadsföras i butiken. På tal med John Gruber från Daring Fireball sa Apple Phil Schiller att bara en annons kommer att visas i taget.

För att säkerställa att annonser inte förväxlas med något annat än vad de är, kommer de att märkas tydligt med en blå “annonstagg” och målet är att bara visa annonser som är relaterade till sökningen. Annonser visas inte för barn och utgivare kan inte betala för att visas i kategorin Utvalda.

Utvecklare kommer att vara nöjda med den accelererade appgodkännandeprocessen. För närvarande kan det ta upp till fem dagar – mycket lång tid för otåliga utvecklare som vill få sina skapelser till användarna. Apple har redan arbetat med att förbättra tiderna och nu granskas 50 procent av apparna inom 24 timmar och 90 procent inom 48 timmar.

Öppningen av prenumerationsmodellen är en intressant förändring, och vi måste vänta för att se hur många appar som erbjuds på prenumerationsbasis. Med utvecklare som får chansen att erbjuda prenumerationer som täcker flera appar finns det utrymme för att bli kreativa.

Fotokredit: 360b / Shutterstock

0 Shares