Apple uppdaterar i hemlighet M1 Mac mini med 10 Gigabit Ethernet-alternativ

0 Shares

Att säga jag tycka om min M1 Mac mini är en underdrift. Sanningen är att den lilla datorn har mig helt kär i den. Om det var både lagligt och socialt acceptabelt, skulle jag kanske kunna gifta mig med det. OK, kanske dators äktenskap skulle vara lite mycket. Men titta, Mac mini är kraftfull, billig och helt tyst. Jag har ännu inte hört dess interna fläkt snurra upp. Det är underbart.

När jag konfigurerade min Mac mini gick jag med basmodellen (8 GB / 256 GB). Varför? För det första var det billigast. Sanningen att säga, jag var nyfiken på hur bra den billigaste Mac skulle prestera – speciellt med bara 8 GB RAM istället för 16 GB. Dessutom, eftersom Mac mini stöder Thunderbolt 3 SSD-enheter, visste jag att jag alltid kunde lägga till den typen av lagring senare – varför betala en premie för en icke-flyttbar intern SSD?

Vad som fick mig att bumma ut var dock bristen på multi-Gigabit Ethernet som ett alternativ. Du förstår, den tidigare Intel-baserade Mac mini erbjöd 10 Gigabit Ethernet som ett alternativ, men M1-modellen gjorde det inte. Behöver jag 10 Gigabit Ethernet? Tja, nej. Jag gör inte behöver Det. Och de flesta konsumenter har inte heller något behov. Men jag skulle antagligen ha lagt till det för framtidsskyddande ändamål – kanske kommer jag en dag att uppgradera mitt hemnätverk till multi-gig.

Tja, skulle du inte veta det, Apple har gått och lagt till 10 Gigabit Ethernet som ett alternativ när du konfigurerar en M1 Mac mini! Apple lade till det här alternativet i hemlighet av någon anledning och misslyckade med att avslöja det offentligt igår med alla sina andra produktmeddelanden. Om du går över till Apple.com finns alternativet där nu och det kostar bara 100 dollar extra. Det är ett ganska rimligt pris.

Om du redan har köpt din M1 Mac mini, som jag gjorde, är allt hopp inte förlorat. Eftersom datorn stöder Thunderbolt kan du lägga till en extern 10 Gigabit Ethernet-adapter som den här för $ 150. Tyvärr kostar det mer än Apples alternativ och du förlorar en av dina två Thunderbolt / USB-C-portar.

Vänligen notera: Några av ovanstående länkar kan vara kopplade länkar, vilket innebär att vi eller våra författare kan få betalning om du köper en av dessa artiklar (eller andra artiklar) efter att ha klickat på dem.

0 Shares