Apple uppdaterar iOS för att låsa ut polisens iPhone-hackverktyg

0 Shares

iPhone 7 Rose Gold

Apple säger att man planerar att släppa en iOS-uppdatering som blockerar ett kryphål som polisen använder för att komma åt iPhones.

Rättsvårdande myndigheter och hackare har kunnat utnyttja en handenhets Lightning-port för att komma runt lösenkodsgränser och tvinga sig in i en telefon. Men med den kommande uppdateringen kommer Apple att stänga av dataåtkomst via Lightning-porten efter en timme om rätt lösenord inte anges.

Se även:

Tekniken för att komma åt iPhone via laddningsporten på detta sätt är en som används av kriminaltekniska företag GrayShift, Cellebrite och andra, men den används också av hackare och av samvetslösa myndigheter. Apple säger att man inför ändringen av användarskyddets namn, men betonar att man inte vill stå i vägen för polisutredningar.

I ett uttalande sa Apple:

Vi stärker ständigt säkerhetsskyddet i varje Apple-produkt för att hjälpa kunder att försvara sig mot hackare, identitetstjuvar och intrång i deras personuppgifter. Vi har den största respekten för brottsbekämpning och vi utformar inte våra säkerhetsförbättringar för att frustrera deras ansträngningar att göra sina jobb.

Känd som USB-begränsat läge, avbryter funktionen dataåtkomst via Lightning-porten, men inte laddningsfunktioner. Det har varit närvarande i utvecklarförhandsgranskningarna av iOS 12 och iOS 11.4.1, men företaget har inte sagt exakt när uppdateringen kommer att släppas offentligt, eller vilken version av iOS som kommer att innehålla korrigeringsfilen.

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares