Apple uppdaterar sin integritetsportal och försöker skilja sig från Google, Facebook et al

0 Shares

Apples logotyp iMac Pro

Alla de stora namnen inom teknik har ställts inför frågor och kritik om integritet. Apple är inte annorlunda, och med en uppdaterad sekretesswebbplats försöker den ta avstånd från kontroversen som Facebook och Google.

Företaget har uppdaterat sin integritetsportal för att ge en one-stop-shop för allt det känner att människor kanske vill veta om hur det samlar in och hanterar data. Det finns inga ändringar i sekretesspolicyn, men den uppdaterade webbplatsen syftar till att presentera information i ett mer tillgängligt och öppet format.

Se även:

Apple börjar saker med att säga: “Sekretess är en grundläggande mänsklig rättighet. Hos Apple är det också en av våra kärnvärden”. Därefter beskrivs hur flera av dess appar och verktyg – som foton, kartor, Siri och Safari – respekterar och skyddar användarnas integritet.

Sekretessportalen innehåller också länkar till detaljerade vitböcker, men den är till stor del en övning för att ge användarna tillgång till information i en förståelig form. Apple beskriver inte bara vad de gör för att skydda integriteten, utan delar också information om vad användare kan göra för att bättre skydda sig själva och ta kontroll över sina egna data. Även om det inte uttryckligen sägs finns det verkligen förslaget att Apple går längre än sina konkurrenter för att skydda användare och sätta dem i full kontroll.

Företaget låter användarna veta hur man kan förbättra integriteten i iOS 13 och macOS Catalina, och länkar till sin senaste transparensrapport för gott mått. Det finns också Apples senaste sekretesspolicy som senast uppdaterades den 29 augusti.

Kolla in den uppdaterade webbplatsen själv här.

Bildkredit: WDnet Creation / Shutterstock

0 Shares