Apple uppmuntrar övergången till 64-bitars med meddelandet “inte optimerat för Mac”

0 Shares

Apple-logotyp på MacBook

Idag startade Apple sin push av 64-bitars appar. Företagets önskan att förvisa 32-bitars programvara och flytta alla till moderna 64-bitarsversioner är ingen hemlighet och nu börjar det uppmuntra människor att byta.

Med macOS High Sierra 10.13.4 börjar meddelanden visas när 32-bitarsappar körs. De säger “[app name] är inte optimerad för Mac “och de visas bara en gång för att inte bli skadedjur, men det är en skonsam knuff för både användare och utvecklare att framtiden för Apple i hög grad kommer att baseras på 64-bitar.

Apple har inte sagt exakt när det kommer att sluta stödja 32-bitarsappar, och det kommer sannolikt fortfarande att vara långt borta i framtiden – men den dagen närmar sig fortfarande. För att förklara vad som händer har meddelandet en Läs mer-knapp. När en användare klickar på det tas de till en hjälpsida som förklarar:

För att säkerställa att apparna du köper är lika avancerade som den Mac du kör dem på, måste allt framtida Mac-program så småningom vara 64-bitars.

På sidan står också:

Apple började övergången till 64-bitars hårdvara och mjukvaruteknik för Mac för över ett decennium sedan och arbetar med utvecklare för att överföra sina appar till 64-bitars. På vår Worldwide Developers Conference 2017 informerade Apple utvecklare om att macOS High Sierra skulle vara den sista versionen av macOS som kör 32-bitarsappar utan kompromisser.

32- till 64-bitars-omkopplaren är något som redan har hänt med iOS, och macOS-användare kan knappast säga att det inte har funnits någon varning. Ändå, när den stora dagen äntligen rullar, kommer det ändå säkert att klagas ändå.

Bildkredit: Tamisclao / Shutterstock

0 Shares