Apple utökar sitt initiativ Everyone Can Code runt om i världen

0 Shares

Ursprungligen begränsat till bara USA har Apples “Everyone Can Code” -initiativ nu öppnats för över 20 universitet och högskolor runt om i världen. Expansionen tar kodplanen till Australiens RMIT, Plymouth University i Storbritannien och många andra anläggningar.

Målet är att ge människor chansen att lära sig att koda, med hjälp av apputvecklingen med Swift-läroplanen för kurser online och på campus. Den årslånga kursen fungerar som en introduktion till kodning och är öppen för studenter på alla nivåer av förmåga.

Initiativet Every Can Can Code lanserades tidigare på året och spred sig till nästan 40 community colleges över hela USA. Programmet är designat av Apples ingenjörer och lärare och använder iPhone-tillverkarens namn som dragning.

När han talade om utvidgningen av sitt kodningsprogram sa Apples VD Time Cook:

Vi lanserade initiativet Everyone Can Code för mindre än ett år sedan med det ambitiösa målet att erbjuda undervisning i kodning till så många människor som möjligt. Vårt program har varit otroligt populärt bland amerikanska skolor och högskolor och är idag ett viktigt steg framåt när vi expanderar internationellt. Vi är stolta över att arbeta med RMIT och många andra skolor runt om i världen som delar vår vision att ge eleverna verktyg som kan hjälpa dem att förändra världen.

Martin Bean CBE, RMIT University vice rektor och president, är mycket nöjd med Apples beslut att utvidga initiativet:

Apputveckling med Swift kommer att spela en avgörande roll för att hjälpa RMIT: s studenter att använda sin kreativitet och entreprenörskap för att förbereda sig för framgång i arbetskraften på 2000-talet. Det här är den typ av färdigheter som australierna behöver för framtidens jobb, och vi är stolta över att samarbeta med Apple för att leverera denna viktiga läroplan.

Andra nya läroanstalter som omfattas av läroplanen inkluderar Mercantec i Danmark, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen i Nederländerna och Unitec Institute of Technology i Nya Zeeland.

0 Shares