Apple utvecklar ett onlineverktyg för polisen att begära data

0 Shares

Apple-byggnadslogotyp

Apple vill göra det lättare för brottsbekämpande myndigheter att begära användardata och arbetar med ett onlineverktyg för att underlätta detta.

Ett brev från Reuters visar att Apple inte bara utvecklar ett verktyg för dataförfrågan utan också planerar att utbilda polisen om de uppgifter som de kan och inte kan tillhandahålla. Ett nytt online-system gör det enklare och snabbare att spåra dataförfrågningar och skulle vara mycket effektivare än den nuvarande kommunikationsmetoden – e-post.

Se även:

Brevet till senator Sheldon Whitehouse och undertecknat av Apples generalråd Kate Adams beskriver företagets planer för onlineverktyget. Apple använder missivet för att uppmärksamma den hjälp som det redan erbjuder brottsbekämpande myndigheter och påpekar att det har svarat på 14 000 begäranden om data. Detta nummer inkluderar 231 “inhemska nödförfrågningar” som oftast behandlades inom 20 minuter efter mottagandet “oavsett tid på dagen eller natten”, rapporterar Reuters.

Verktyget för dataförfrågan online bör vara klart i slutet av året, säger Apple i sitt brev. Företagets utbildning av brottsbekämpande tjänstemän kommer också att tas online – snarare än i Apples huvudkontor – vilket gör det möjligt att nå ett större antal människor runt om i världen.

Bildkredit: YuriFineart / Shutterstock

0 Shares