Apple: Utvecklare måste använda App Transport Security före 2017

0 Shares

apple_store_front

Apple har meddelat att tidsfristen för vilken apputvecklare måste aktivera App Transport Security (ATS) i alla appar är den 1 januari 2017. ATS är inte en ny funktion i iOS 10, efter att ha införts i iOS 9 och det ökar säkerheten för överförd data via webben via appar.

Med ATS aktiverat tvingas appar att använda den mycket säkrare HTTPS snarare än HTTP, och det här är något vi har vant oss vid att leta efter när vi surfar på nätet. För närvarande kan utvecklare inaktivera ATS, men från slutet av året kommer detta inte längre att vara möjligt.

Om drygt sex månader tvingas alla utvecklare som skickar in en app till App Store att lämna ATS aktiverade om de vill listas. Detta säkerställer att användardata förblir krypterade, i linje med Apples förnyade fokus på säkerhet och integritet.

Detta är ett viktigt steg från Apple. Medan webbanvändare äntligen har borrats i vikten av att leta efter hänglåsikonen som indikerar en säker anslutning, när det gäller appar, är användarna till stor del kvar i mörkret. Med ATS ser Apple till att säkerheten tas om hand automatiskt så att användarna kan vara säkra på att deras privata data är säkra.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares