Apple varnar användare för att uppgradera sina gamla iPhones och iPads eller möta GPS- och tidsfrågor

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Apple har utfärdat en varning till ägare av vissa iPhones och iPads och råder dem att uppdatera sitt operativsystem inom de närmaste två veckorna. Företaget varnar för att enheter som inte uppgraderar iOS kommer att få problem med GPS och felaktigt datum och tider – vilket i sin tur kan orsaka problem med iCloud, e-post och andra tjänster.

Avstängningsdatumet är klockan 12.00 UTC den 3 november 2019 och Apple är angelägna om att användare uppgraderar så snart som möjligt när datumet rullar runt det kanske inte är möjligt för berörda enheter att få OTA-uppdateringar.

Se även:

Problemet påverkar iPhone- och iPad-modeller som introducerades 2012 och tidigare, och Apple förklarar att det inte är specifikt för bara dess enheter. Samma problem började påverka GPS-aktiverade enheter från andra tillverkare redan i början av april i år.

För alla med en enda Wi-Fi-enhet finns det inget att oroa sig för, men Apple varnar:

Om du har någon av enheterna som listas nedan är det särskilt viktigt att uppdatera enhetens programvara före den 3 november för att se till att dess GPS, datum och tid fortsätter att fungera korrekt.

Om du inte uppdaterar till den senaste versionen av iOS som är tillgänglig för din enhet före den 3 november kanske vissa modeller inte kan upprätthålla en korrekt GPS-position. Och funktioner som är beroende av rätt datum och tid – som att synkronisera med iCloud och hämta e-post – kanske inte fungerar.

Dessutom kan enheter som inte uppdateras före den 3 november 2019 kanske inte ta emot programuppdateringar via luften. Som ett resultat är det enda sättet att uppdatera enheten att återställa i iTunes eller Finder via en bunden anslutning.

De berörda enheterna är som följer:

iPhone 5 iPad (4: e generationen) Wi-Fi + Cellular iPhone 4s iPad mini (1: a generationen) Wi-Fi + Cellular iPad 2 Wi-Fi + Cellular (endast CDMA-modeller) iPad (3: e generationen) Wi-Fi + Cellular

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares