Apple varnar för att iPhone 12-handenheten kan vara farlig för vissa användare

0 Shares

iPhone 12 MagSafe

Apple har utfärdat en utökad varning om att de extra magneter som finns i iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max samt MagSafe-tillbehör kan utgöra en risk för personer med pacemaker och defibrillatorer.

Företaget hade tidigare erkänt potentialen för magneterna att störa viss implanterad medicinsk utrustning, men har nu gått längre för att förklara risken och ge råd. Apple säger att distansering är viktigt, särskilt när du laddar trådlöst.

Se även:

Så länge sedan som i oktober förra året – samtidigt med lanseringen av sina nya telefoner – sa Apple att det fanns en risk för elektromagnetisk störning av vissa medicinska apparater. Företaget har nu uppdaterat ett tidigare utfärdat supportdokument som varnade för farorna för att inkludera ytterligare råd. Specifikt har Apple nu tillhandahållit information om hur långt att hålla iPhone- och MagSafe-tillbehör från känslig medicinsk utrustning.

Det uppdaterade rådet kommer efter att en rapport som publicerades i Heart Rhythm Journal varnade för risken från nyare generationens iPhone 12 “som potentiellt kan hämma livräddande behandling hos en patient, särskilt när telefonen bärs i övre fickor”.

Hela texten i supportdokumentet lyder:

Om magneterna i iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max och MagSafe tillbehör

iPhone innehåller magneter samt komponenter och radioapparater som avger elektromagnetiska fält. Alla MagSafe-tillbehör (var och en säljs separat) innehåller också magneter – och MagSafe Charger och MagSafe Duo Charger innehåller radio. Dessa magneter och elektromagnetiska fält kan störa medicinsk utrustning.

Även om alla iPhone 12-modeller innehåller fler magneter än tidigare iPhone-modeller, förväntas de inte utgöra en större risk för magnetisk störning på medicintekniska produkter än tidigare iPhone-modeller.

Medicinsk utrustning såsom implanterade pacemaker och defibrillatorer kan innehålla sensorer som svarar på magneter och radioer när de är i nära kontakt. För att undvika eventuella interaktioner med dessa enheter, håll din iPhone och MagSafe-tillbehör ett säkert avstånd från enheten (mer än 15 cm från varandra eller mer än 30 cm från varandra om de laddas trådlöst). Men konsultera din läkare och din tillverkare av enheten för specifika riktlinjer.

Kontakta din läkare och tillverkare av medicintekniska produkter för information som är specifik för din medicinska enhet och om du behöver upprätthålla ett säkert avstånd mellan din medicinska enhet och iPhone eller MagSafe-tillbehör. Tillverkare ger ofta rekommendationer om säker användning av sina enheter kring trådlösa eller magnetiska produkter för att förhindra eventuella störningar. Om du misstänker att iPhone eller MagSafe-tillbehör stör din medicinska enhet, sluta använda din iPhone eller MagSafe-tillbehör.

Vi ger mer information om säkerhet i Viktig säkerhetsinformation för iPhone i iPhone-användarhandboken.

Bildkredit: Jack Skeens / Shutterstock

0 Shares