Apple varnar för inbrottsproblem på iPhone X

0 Shares

IPhone X lanserades för mycket spänning förra veckan, och Apples senaste telefon har fått lysande recensioner. Men företaget har utfärdat en varning om Super Retina-skärmen – trots att den beskrivs som den “bästa OLED-skärmen som någonsin har levererats i en smartphone.”

Precis som Googles Pixel 2 XL varnar Apple för att iPhone X kan drabbas av “inbrännings” -problem. Företaget hänvisar också till “små visuella förändringar” som “bilduthållighet” som kan följa långvarig användning under lång tid – men erbjuder några tips för att minimera problemen.

Se även:

Apple påpekar snabbt att de frågor det lyfter fram är “karakteristiska för OLED” och bör betraktas som “normalt beteende.” På sina supportsidor säger företaget att: “Om du tittar på en OLED-skärm i vinkel kan du märka små skiftningar i färg och nyans.”

Men det är risken för inbränning som sannolikt kommer att vara mest bekymmer för iPhone X-ägare. Apple förklarar:

Med långvarig användning kan OLED-skärmar också visa små visuella förändringar. Detta är också förväntat beteende och kan inkludera “bilduthållighet” eller “inbrändhet”, där skärmen visar en svag rest av en bild även efter att en ny bild visas på skärmen. Detta kan inträffa i mer extrema fall, till exempel när samma högkontrastbild kontinuerligt visas under längre tidsperioder. Vi har konstruerat Super Retina-skärmen för att vara bäst i branschen när det gäller att minska effekterna av OLED-inbränning.

Apple har några tips som det säger hjälper till att förbättra saker:

Uppdatera din iPhone X till den senaste versionen av iOS. När en ny uppdatering är tillgänglig ser du en uppmaning att uppdatera. Du kan också söka efter uppdateringar i Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Använd automatisk ljusstyrka för att automatiskt justera skärmens ljusstyrka baserat på det omgivande ljuset på din plats. Den här inställningen är aktiverad som standard. För att kontrollera denna inställning, gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Visa boende. Ställ in din iPhone X så att den stänger av skärmen när du inte använder den. Det rekommenderas att välja en kortare tid. För att justera den här inställningen, gå till Inställningar> Skärm och ljusstyrka> Autolås. Undvik att visa statiska bilder med maximal ljusstyrka under långa perioder. Om du har en app som håller skärmen på när du inte använder din iPhone X aktivt kan du tillfälligt minska ljusstyrkan med hjälp av Kontrollcenter.

0 Shares