Apple vill begränsa hur nya MacBook Pro (2016) Touch Bar kan användas

0 Shares

MacBook Pro: s övertygande nya funktion är TouchBar.

När Apple presenterade den senaste MacBook Pro var det Touch Bar som stal showen. Men om du förväntade dig att detta pekskärmstillägg till tangentbordet skulle bli en allsångande, all-dansande rolig parad, kan du bli besviken.

Apple – som älskar att hålla fast kontroll över allt – har gett utvecklare strikta riktlinjer som begränsar hur Touch Bar kan (eller bör …) användas.

Företaget är mycket angeläget om att Touch Bar ska ses som en förlängning av eller tillägg till tangentbordet och inte skärmen. Som sådan är Apple angelägen om att undvika att Touch Bar är något annat än användbart – och verkligen undviker risken för att det blir en distraktion. TechCrunch delar information om några av de riktlinjer som har givits utvecklare:

Använd pekfältet som en förlängning av tangentbordet och styrplattan, inte som en skärm. Touch Bar bör inte visa varningar, meddelanden, rullningsinnehåll, statiskt innehåll eller något annat som styr användarens uppmärksamhet eller distraherar från deras arbete på huvudskärmen. Undvik animering. Touch Bar anses vara en förlängning av tangentbordet, och folk förväntar sig inte animering i tangentbordet. Använd färg smakfullt och minimalt. I allmänhet bör pekfältet se ut som det fysiska tangentbordet. I allmänhet bör Touch Bar inte innehålla kontroller för uppgifter som hitta, markera alla, avmarkera, kopiera, klipp ut, klistra in, ångra, göra om, nytt, spara, stäng, skriv ut och avsluta.

Det återstår att se om utvecklare väljer att följa dessa riktlinjer, eller vilken typ av påföljder – om några – kan finnas för dem som beslutar att inte göra det. Men det är säkert att anta att det kommer att finnas en växande marknad med verktyg från tredje part som strider mot allt som Apple har angett.

0 Shares