Apple Watch-avlyssningssårbarhet tvingar Apple att inaktivera Walkie-Talkie-appen

0 Shares

Apple Watch med regnbågsrem

Apple har inaktiverat Walkie-Talkie-appen för Apple Watch efter att en sårbarhet som möjliggör avlyssning på iPhone-konversationer uppstod.

Företaget säger att det inte är medvetet om några incidenter av sårbarheten som utnyttjas, och det har inte delat några detaljer om säkerhetsfrågan. Apples kortsiktiga lösning är att helt enkelt inaktivera appen medan den fungerar på en fix.

Se även:

Nyheter om sårbarheten delades först av TechCrunch, vilket förklarar att Apple varnade om problemet genom sin sårbarhetsrapporteringsportal. Företaget tar helt klart frågan på allvar, och det kan bero på en avlyssningsfel som upptäcktes i FaceTime förra året.

I ett uttalande om att inaktivera appen förklarar Apple:

Vi blev just medvetna om en sårbarhet relaterad till Walkie-Talkie-appen på Apple Watch och har inaktiverat funktionen när vi snabbt åtgärdar problemet. Vi ber våra kunder om ursäkt för besväret och kommer att återställa funktionaliteten så snart som möjligt. Även om vi inte är medvetna om någon användning av sårbarheten mot en kund och specifika förhållanden och sekvenser av händelser krävs för att utnyttja den, tar vi våra kunders säkerhet och integritet extremt på allvar. Vi drog slutsatsen att inaktivera appen var rätt åtgärd eftersom detta fel kunde låta någon lyssna via en annan kunds iPhone utan samtycke. Vi ber om ursäkt igen för denna fråga och besväret.

Bildkredit: Shachima / Shutterstock

0 Shares