Apple Watch Series 3 stöder inte roaming

0 Shares

apple-watch-series-3-call

När Apple Watch Series 3 avslöjades förra veckan var det mycket spänning över att det äntligen skulle vara möjligt att ringa utan att behöva ha en iPhone i närheten. Inbyggd mobilanslutning är något Apple Watch-användare har tiggat om, och Series 3-modellen levererar LTE-godhet.

Men allt är inte så rosigt som det först kan verka. Ja, det är möjligt att använda din nya Apple Watch för att ringa telefonsamtal, men det kommer inte vara till någon nytta för dig om du reser utomlands. Smartwatch stöder inte roaming. Utöver detta kommer enheten bara att ge full funktionalitet i inköpslandet – så om du funderar på att köpa en billig Apple Watch utomlands kanske du vill tänka igen.

Se även:

Om du är den typ av person som inte lämnar landet kommer det inte att störa dig i det minsta, men för alla som reser utomlands för affärer eller nöjen är det något av ett problem. Även om detta är något som drabbar människor runt om i världen, drabbar det hårdast i Europa där roamingkostnaderna har utplånats. Även om det är möjligt att åka till ett annat europeiskt land och använda dina medföljande minuter, texter och data utan extra kostnad, kommer du helt enkelt inte att kunna göra det med din Apple Watch.

I ett uttalande till MacRumors sa en Apple-talesman:

Om du har köpt en (en Apple Watch S3 GPS + Cellular) via den amerikanska Apple Online Store, fungerar den bara för de fyra amerikanska operatörerna. Tyvärr skulle det inte fungera internationellt. Jag är inte helt säker på vilken typ av fel det skulle visa om du tog en amerikansk klocka till Tyskland, men den skulle inte vara kompatibel med Telekom.

Detta betyder dock inte att din Apple Watch Series 3 blir helt värdelös om du tar den utomlands. Du kan naturligtvis fortfarande använda alla icke-cellulära funktioner som vanligt, och om du vill använda din smartwatch för att ringa och ta emot samtal behöver du bara göra det på “gammaldags” sätt – genom anslutning via din iPhone.

Över på Reddit är människor mer än lite missnöjda med upptäckten. Hur känner du för det?

0 Shares