Apples 9,7-tums iPad Pro är ett mindre laptopalternativ

0 Shares

ipad_pro_9.7

Vid Apples evenemang idag var det iPhone SE som människor var intresserade av att ta reda på mer om – men det fanns också många andra saker att bli glada över. Förutom lanseringen av iOS 9.3 tillkännagav den också en ny 9,7-tums iPad Pro.

Anledningen till att släppa en Pro-enhet med dessa mått är att 9,7-tums förblir den mest populära storleken för iPads – med mer än 200 miljoner sålda enheter. Det är dock inte bara storleken på skärmen som har förändrats.

Apple säger också att den nya iPad Pro har en skärm som är 40 procent mindre reflekterande och 25 procent ljusare än en iPad Air 2. Det är viktigare att det också finns samma A9X-processor som finns i den större iPad Pro.

Apple har mycket att säga om den nya iPad Pro-skärmen. Det är en anpassningsbar skärm som automatiskt ändrar färgtemperaturen så att den matchar den belysning den används i. Ljudet tillgodoses av inte mindre än fyra högtalare och det finns nu förväntat “Hey, Siri” -stöd. När det gäller utseende, tänk på en iPad Air 2, och du är precis där.

Eftersom detta presenteras som ett alternativ till en bärbar dator, finns det ett specialdesignat Smart Keyboard för den nya storleken på iPad Pro – detta går med i Apple Pencil som en form av inmatning. Det finns en viss del av crossover med iPhone SE. Det finns stöd för 4K-video, och en 12MP-kamera finns tillgänglig för fotografering, komplett med Live Photo-stöd. Det finns en ny bildsignalprocessor, och detta möjliggör skapande av panorama upp till 63MP.

Precis som med iPhone SE öppnas förbeställningar för den nya iPad Pro den 24 mars, och enheten startar den 31 mars. Priserna börjar på $ 599 för 32 GB-versionen, medan 128 GB-versionen kommer att kosta $ 749 och 256 GB-modellen är $ 899.

0 Shares