Apples AirPods är imponerande

0 Shares

AirPods här

På $ 159,99 är Apples nya AirPods super dyra. Men det finns en mycket bra anledning till varför. Enligt en iFixit-nedbrytning finns det mycket teknik inklämd i detta par trådlösa hörlurar. Som det visar sig är det gamla ordet “du får vad du betalar för” sant.

I AirPods, som väger fyra gram (0,14 uns) vardera, har Apple packat sitt eget W1-chip för att ge trådlös anslutning, IR-sensorer, mikrofoner, en accelerometer och ett batteri, ovanpå den vanliga högtalaren. IR-sensorerna, mikrofonerna och accelerometern finns där så att AirPods kan upptäcka när de är i örat – och arbeta därefter.

Batteriet, som har en kapacitet på 91 mWh (det är ungefär en procent av ett iPhone 7-batteri), ger varje AirPod en uppspelningstid på upp till fem timmar. Laddningsfodralet har ett större batteri, med en kapacitet på 1,52Wh, så att det kan ha tillräckligt med juice för att hålla de trådlösa öronsnäckorna i drift en dag.

Att ha all den här tekniken i så små hörlurar betyder dock att reparationsförmågan inte stod högt på Apples prioriteringslista. IFixit-rapporten konstaterar att det här är en produkt som är praktiskt taget omöjlig att fixa och tilldelas en reparerbarhetspoäng på noll av 10.

Varför? Tja, för att komma till det inre måste iFixit använda en kniv för att skära igenom plasten. Tydligen finns det inga fästelement av något slag för att hålla ihop AirPods-komponenterna. Apple använde mycket lim istället. “Om det fastnar i komplexa komponenter i en liten formfaktor och förseglar det med en riklig mängd lim var ett spel, skulle Apple vinna”, säger iFixit.

Även om detta är en imponerande design, om du överväger allt som finns i en av de små AirPods, gör det det svårt att återvinna de trådlösa hörlurarna. Rapporten konstaterar att det finns ett kontakt inuti, men i stort sett allt annat innebär ett lödkolv för att ta bort.

Rapporten är ganska intressant att läsa, så om du vill lära dig mer om vad som går in i AirPods, klicka på den här länken för nedbrytning. Om du vill titta på en unboxing har Brian Fagioli täckt dig i YouTube-videon nedan.

0 Shares