Apples CloudKit får server-API

0 Shares

apple_store_front

Apple har gjort CloudKit mycket mer tilltalande för utvecklare genom att lägga till ett server-API i dess ramverk. Detta gör det möjligt för dem att lägga till mycket mer funktionalitet i appar som drivs av tjänsten och att använda den även när användare inte har interagerat med iOS, Mac eller webbappar.

Tidigare var CloudKit-interaktionen begränsad till de API: er som Apple tillhandahöll i appar. Det var användbart för utvecklare men gav dem inte möjlighet att implementera mer avancerade funktioner. Dagens moderna appar använder servrar för att utföra uppgifter och samla in information när en användare inte använder appen. Med CloudKits nya webb-API kan utvecklare lägga till dessa mer avancerade funktioner i sina appar med Apples verktyg istället för att behöva förlita sig på tredje parts tjänster för att göra det.

Utvecklare har nu möjlighet att skapa en mängd nya unika appar som använder CloudKit som backend. Appar som förser användare med nyhetsartiklar eller annan användbar information kan göra det i bakgrunden genom att lägga till det i CloudKit-stacken från servern. Användarinteraktion behövs inte längre för att uppdatera apparna eftersom utvecklare kan göra det i bakgrunden vilket ger sina användare en bättre upplevelse och eliminerar behovet av en app att lita på att användarna ska uppdatera.

Apples beslut att lägga till det här nya serversidan API bör öka antagandet av CloudKit. Nu kan många utvecklare som tidigare skulle ha undanröjt ramverket vara mer benägna att använda det när de skapar sina appar. Detta gäller särskilt nu när det liknande molnramverket Parse har meddelat att det kommer att stängas av 2017. Detta satte CloudKit till en fördel och många tidigare användare av Parse kan välja att anta Apples ramverk som en ersättning.

Utvecklare kommer sannolikt att börja använda CloudKits nya funktioner som kommer att resultera i mer avancerade iOS- och Mac-appar som använder ramverket.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares