Apples egenutvecklade programvara blockerar tredje part från att reparera Mac-datorer

0 Shares

Bakåt Apple-logotyp

Apple använder egen programvara för att hindra tredje part från att göra reparationer på nya MacBook Pro-datorer iMac Pro och 2018.

Ett dokument som skickas till Apples auktoriserade tjänsteleverantörer – sett av MacRumors och moderkort – visar att T2-säkerhetschipet som är inbyggt i moderna Mac-datorer används för att förhindra att auktoriserade reparationer utförs. Säkerhetsfunktionen kräver att Mac-datorer skickar Apple-diagnostik för att specifika reparationer ska kunna utföras.

Se även:

Säkerhetsprogramvaran blockerar inte alla reparationer, men den lägger betydande begränsningar på vad tredje part kan göra. Som rapporterats av moderkortet, för MacBook Pros, kommer programvaran att göra system oanvändbara om reparationer med “bildskärmsenhet, logikkort, övre fodral (tangentbord, pekplatta och internt hus) [or] och Touch ID-kort “genomförs. För iMac Pros utlöses programvarulåset om antingen logikkortet eller blixten byts ut.

MacRumors förklarar:

Om någon av dessa delar repareras i en iMac Pro eller 2018 MacBook Pro och Apples diagnostik inte körs, kommer detta att leda till ett inaktivt system och en ofullständig reparation, enligt Apples direktiv till tjänsteleverantörer.

Apples diagnostiska svit är begränsad till intern användning av Apple Stores och Apple-auktoriserade tjänsteleverantörer, som en del av det som kallas Apple Service Toolkit. Som ett resultat kan oberoende verkstäder utan Apple-certifiering kanske inte reparera vissa delar på iMac Pro och 2018 MacBook Pro.

Dessutom, när iMac Pro och 2018 MacBook Pro så småningom klassificeras som vintageprodukter, vilket innebär att de inte längre är berättigade till hårdvarutjänster från Apple, kanske reparationer genom alternativa kanaler inte är möjliga.

Moderkortet har också sett ett annat dokument som säger: “Apple Service Toolkit och Apple Service Toolkit 2 är endast tillgängliga för personer som arbetar på Apple-auktoriserade servicefaciliteter”.

Även om det är något förståeligt att Apple vill se till att reparationer utförs antingen av sig själv eller av auktoriserade reparatörer – vare sig det är för att säkerställa kvalitet eller för att säkerställa vinst – är det inte något som kunderna nödvändigtvis kommer att vara nöjda med.

Apple har ännu inte svarat på frågor om kommentarer.

Bildkredit: MikeDotta / Shutterstock

0 Shares