Apples HomePod lanseras 9 februari för 349 dollar

0 Shares

Förbeställningar för Apples ivrigt efterlängtade smarta högtalare – HomePod – startar om bara några dagar. Idag meddelar iPhone-tillverkaren att HomePod startar den 9 februari, men du kan förbeställa från fredagen den 26 januari.

Den smarta högtalaren kommer först att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien och Australien, och på våren kommer den att lanseras i Frankrike och Tyskland. Den röststyrda HomePod hade planerats för 2017 men försenades före jul. Nu är Apple äntligen redo att erbjuda ett premiumalternativ till Amazon Echo och Google Home, där företaget lägger stor vikt vid inte bara Siri, utan också ljudkvalitet.

Se även:

Apple förklarar att HomePod kan användas för att inte bara lyssna på musik utan också skicka meddelanden, ställa in påminnelser och styra smarta HomeKit-enheter. Högtalaren drivs av Apples A8-chip och mäter 7 tum i höjd. Företaget säger att det använder “akustisk modellering i realtid”, “bildande av ljudstrålar” och “rumsmedvetenhet” för att optimera ljud oavsett var det placeras i ett rum. Apple lyfter fram hur enkelt HomePod är att ställa in och säger att det är så enkelt som att få AirPods igång.

Philip Schiller växer lyrisk om den smarta högtalarens möjligheter:

HomePod är en magisk ny musikupplevelse från Apple. Det ger avancerad ljudteknik som strålformande diskanthögtalare, en högkvalitativ bashögtalare och automatisk rumslig medvetenhet, tillsammans med hela Apple Music-katalogen och den senaste Siri-intelligensen, i en enkel, vacker design som är så roligt att använda. Vi är så glada för att människor ska få HomePod in i sina hem, lägenheter och företag för att höra det själva. Vi tror att de kommer att blåsa bort av ljudkvaliteten. Teamet har arbetat för att ge Siri en djupare kunskap om musik så att du kan be om att spela praktiskt taget allt från dina personliga favoriter till de senaste utgåvorna, helt enkelt genom att säga “Hey Siri.”

En mjukvaruuppdatering är redan planerad senare under året som möjliggör multiroomljud – eller stereoljud – för alla med flera HomePods. Apple påpekar ytterligare funktioner för högtalaren och säger:

HomePod är ett bekvämt sätt att skicka meddelanden, ställa in timers och påminnelser, kontrollera vädret och lyssna på program på Apple Podcasts. De senaste affärsnyheterna, rubrikerna och sportuppdateringarna strömmar direkt till HomePod från NPR, CNN, ESPN och andra. HomePod kan också användas som en högtalartelefon med iPhone för skarp och tydlig ljudkvalitet.

Med stöd för HomeKit kan HomePod styra hundratals hemtillbehör eller ställa in scener som “Hej Siri, jag är hemma” för att styra ett antal olika tillbehör samtidigt. HomePod kan tända lamporna, höja nyanser, ställa in önskad temperatur eller göra andra justeringar och fungerar som det perfekta hubbnavet, vilket möjliggör fjärråtkomst och automatisering.

HomePod kommer att kosta $ 349 i USA och det kan köpas från Apple Stores och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare, inklusive Best Buy i USA. I Storbritannien kommer den att finnas tillgänglig från Argos, Dixons Carphone (Currys PC World), John Lewis, Shop Direct (Very and Littlewoods), EE och Apple Premium Resellers.

Ta reda på mer på HomePod-webbsidan.

0 Shares