Apples intäkter och iPhone-försäljningen är nere

0 Shares

apple_store_front

Apple tillkännagav idag sin finansiella rapport för Q3 FY2016 (Q2 CY2016), vilket avslöjade en minskning av intäkterna och fallande iPhone-försäljning jämfört med både föregående kvartal och denna gång förra året.

Apple uppvisade kvartalsintäkter på 42,4 miljarder dollar och ett nettoresultat på 7,8 miljarder dollar, med huvuddelen (nästan 18 miljarder dollar) från Amerika. Dessa intäkter jämförs med 50,5 miljarder dollar under andra kvartalet 2016 och 49,6 miljarder dollar under tredje kvartalet 2015, vilket minskar med 16 procent respektive 15 procent.

Försäljningsnedgången för iPhone fortsätter också med 40.399 enheter sålda under tredje kvartalet 2016 jämfört med 51.193 föregående kvartal och 47.535 den här gången förra året. iPad-försäljningen förblev ganska konstant med 9 950 sålda enheter och Mac-försäljningen ökade faktiskt fem procent från föregående kvartal.

Som vanligt gjorde Apples VD Tim Cook sitt bästa för att sätta en positiv roll på saker och sa: “Vi är glada att kunna rapportera tredje kvartalets resultat som återspeglar starkare kundefterfrågan och affärsresultat än vi förväntade oss i början av kvartalet. Vi hade en mycket framgångsrik lansering av iPhone SE och vi är glada över kundernas och utvecklarnas svar på programvara och tjänster som vi förhandsgranskade på WWDC i juni “.

Luca Maestri, Apples finansdirektör, fokuserade på tjänstesidan av saker och ting: “Vår tjänsteverksamhet växte 19 procent jämfört med året innan och App Store-intäkterna var den högsta någonsin, eftersom vår installerade bas fortsatte att växa och affärskunder träffade en heltid rekord. Vi returnerade över 13 miljarder dollar till investerare genom återköp av aktier och utdelningar, och vi har nu slutfört nästan 177 miljarder dollar av vårt kapitalavkastningsprogram på 250 miljarder dollar “.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares