Apples iPhone 6s är den mest populära smarttelefonen i världen

0 Shares

iPhone 6s front

Apple kanske inte säljer så många smartphones som Samsung, men dess iPhones rankas konsekvent högst upp i försäljningstabellen, vilket vanligtvis kantar sina Galaxy S-rivaler med en sund marginal. Så det borde inte komma som en överraskning att det är en iPhone som också är den mest populära smarttelefonen i världen.

ScientiaMobile, som nyligen släppte en rapport som kronar Galaxy S7 som den mest populära Samsung-tillverkade smarttelefonen i världen, utvidgar idag sitt omfång och meddelar att titeln för den mest populära smarttelefonen i världen tillhör iPhone 6s.

Apple lanserade iPhone 6s för nästan två år sedan, i september 2015 för att vara exakt, så smarttelefonen hade en hel del tid att klättra upp till toppen. Det slog sin föregångare, iPhone 6, för titeln på den mest populära smarttelefonen under första kvartalet 2017, mer specifikt i februari 2017.

ScientiaMobile har kommit fram till denna slutsats baserat på en analys av webbtrafik från mobila enheter och säger att iPhone 6s utgör ungefär åtta procent av “all global smartphone-surfning.” Och dess uppgång fortsätter, enligt rapporten.

IPhone 7 kommer starkt bakifrån och ligger på tredje plats bland iPhones och förväntas fortsätta sin stigning i diagrammen när iPhone 6-användare uppgraderar till en ny enhet. ScientiaMobile säger att “uppgraderingspotentialen för iPhone 7 och 8 är betydelsefull om Apple kan behålla kunder.”

Apple iPhone-lanseringshistorik indikerar att Apple iPhone 6S är den mest använda Apple-smarttelefonen.  (PRNewsfoto / ScientiaMobile)

Som du kan se från diagrammet ovan, överträffade iPhone 7 iPhone 5s, som lanserades för nästan fyra år sedan, någon gång under årets första kvartal. Dess tillväxtbana indikerar en bättre prestanda jämfört med iPhone 6s, vilket kan förväntas med tanke på att det är den senaste (och bästa) iPhone som du kan köpa idag.

Fotokredit: Wayne Williams

0 Shares