Apples iPhone Activation Lock-statuskontroll har gått AWOL

0 Shares

iPhone-hand

Köp en iPhone – eller någon annan telefon – från någon annanstans än en officiell återförsäljare, och du riskerar att få tag på en stulen enhet. Apple har ett verktyg som gör det möjligt för köpare att kontrollera om telefonen de planerar att köpa är säkrad med Activation Lock. Fram till mycket nyligen är det; verktyget har nu försvunnit.

Statuskontrollen för aktiveringslås var tillgänglig på iCloud.com, och genom att helt enkelt ange IMEI eller serienummer på en telefon var det möjligt att utföra en snabbkontroll för att se om den redan är låst för en annan användare. Men inte längre!

MacRumors märkte att verktyget försvann de senaste dagarna och Apple har ännu inte gett någon förklaring. Om du försöker besöka kontrollsidan kommer du att upptäcka att den 404s, vilket i princip lämnar iPhone- och iPad-köpare utan något enkelt sätt att kontrollera om en enhet kan bli stulen.

Activation Lock har funnits sedan 2014 och sedan oktober samma år var det möjligt att använda statusverktyget som ett pålitligt sätt att kontrollera äktheten hos en försäljning. Det är svårt att tänka på en anständig anledning till Apples uppenbara beslut att döda verktyget, men MacRumors påpekar att det var ett problem förra året som såg att helt nya iPhones låstes till ett annat användar-ID, så det finns en chans att det är en – något sent – svar på detta.

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares