Apples kamp med FBI handlar om LGBTQ-frågor samt integritet

0 Shares

rainbow_apple

När striden mellan FBI och Apple brusar har debatten om kryptering intensifierats och för med sig förnyad diskussion om integritet. Det finns få människor som vill ge upp sin rätt till integritet och tillåta obegränsad tillgång till sin personliga kommunikation, men det finns några för vilka integritet är ännu viktigare.

Tim Cook är bara en av rösterna som ropar att en bakdörr för regeringen skulle vara en bakdörr för alla. De flesta människor och företag har gått med på att Apple säger att snarare än tillgång till bakdörren är det som behövs är starkare kryptering, större säkerhet, ännu mer robust integritet. Det är något som har stöd från människor från alla samhällsskikt, men det är en fråga som ligger nära LGBTQ-samhällets hjärtan.

Detta är ett argument som framförts av Victoria Ruiz, sångare för punkbandet Downtown Boys, och Evan Greer, kampanjchef för den digitala högergruppen Fight for the Future. De beskriver mediasvaret mot Apple / FBI-ärendet som en cirkus och föreslår att detta maskerar de verkliga mänskliga konsekvenserna som kan följa av att FBI får sin väg. De säger att “för miljontals människor är integritet och digital säkerhet avgörande för deras fysiska säkerhet. De är inte lyx, de är nödvändigheter”.

I vissa delar av världen är homosexualitet till exempel olagligt. Ruiz och Greer påpekar också att “i de flesta amerikanska stater, till exempel, kan du fortfarande sparkas lagligt bara för att vara homosexuell”. Med dessa två fakta i åtanke säger paret att “de potentiella konsekvenserna av ett dataintrång för många HBTQ-personer kan vara mycket allvarligare”. Detta är bara en av anledningarna till att stark kryptering inte bara är viktig utan också viktig.

HBTQ-människor runt om i världen är beroende av kryptering varje dag för att hålla sig vid liv och för att skydda sig från våld och diskriminering, och förlitar sig på de grundläggande säkerhetsfunktionerna i sina telefoner för att förhindra mobbare, förföljare och andra från att leta efter sina personliga liv och använda sin sexualitet eller könsidentitet mot dem.

I områden där det är farligt att vara öppet queer skulle queer och transpersoner tvingas till nästan fullständig isolering utan förmågan att ansluta säkert via appar, onlineforum och andra platser som bara hålls säkra och privata av krypteringsteknik.

Dessa situationer är inte bara teoretiska. Skrämmande exempel från verkliga livet finns i överflöd, som läraren som var riktad av för att vara homosexuell och senare avskedades efter att hans Dropbox-konto hackades och en sexvideo publicerades på hans skolas webbplats. Eller den tid då en rysk dejtingsapp för gay överträddes, troligen av regeringen, och tiotusentals användare fick ett meddelande som hotade dem att arresteras enligt landets anti-homosexuella “propagandalagar”.

Ruiz och Greer står tillsammans med Tim Cook och andra som säger att en bakdörr till en telefon är en bakdörr, potentiellt, i många – om inte alla – telefoner. De varnar för att FBI vill “skapa ett prejudikat som oundvikligen kommer att användas för att tvinga andra krypterade tjänster att göra detsamma”. Medan en av FBI: s argument är att ett av syftena med att få tillgång till San Bernardino-skyttens iPhone är att skydda liv, “de utelämnar bekvämt de väldigt verkliga sätten att stansa hål i digital säkerhet sätter ännu fler människor i fara”.

Vissa människor kommer nästan säkert att pooh-pooh vad Ruiz och Greer lade fram och kommer att fråga varför detta är en HBTQ-fråga. Det är alltför lätt att glömma att HBTQ-gemenskapen ofta är sårbar, en gemenskap som ofta behöver skydd mot arkaiskt tänkande och kränkande grupper. Kort sagt, kryptering kan hjälpa till att rädda liv.

Krypteringsteknologi gör lika mycket, om inte mer, för att hålla queer och transpersoner säkra som lagstiftning – vilket genast tillämpas och förhindrar inte det våld och förtryck som många av de mest utsatta HBTQ-befolkningarna upplever.

Om du bryr dig om queer- och transpersoners liv bör du gå med i den växande rörelsen som motsätter sig regerings bakdörrar i våra telefoner och datorer. Stark kryptering räddar liv varje dag. Om vi ​​tappar det riskerar vi mycket mer än vår integritet. Vi riskerar att förlora vår mest grundläggande rättighet: rätten att vara oss själva.

Fotokredit: VectorShots / Shutterstock

0 Shares