Apples kodningsapp ‘Swift Playgrounds’ nu tillgänglig för iPad-surfplattor som kör iOS 10

0 Shares

160907iPadPro10-IssuingCommands_PR-PRINT

Idag har varit en fantastisk dag för Apple-enhetsägare. Företaget släppte iOS 10 för kompatibla iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter. Dessutom släpptes tvOS 10 för Apple TV, medan watchOS 3 gjordes tillgängligt för Apple Watch. Alla dessa operativsystemsuppgraderingar är imponerande, vilket gör Apple-enheterna ännu bättre.

Inte allt som Apple släppte idag är operativsystemrelaterat, eftersom den tidigare meddelade Swift Playgrounds-appen också släpps. Denna iPad-enda app är utformad för att hjälpa unga elever att koda. Med det sagt finns det ingen anledning till att kodande nybörjare i alla åldrar inte kan få det på åtgärden. Trots allt är utbildningsappen helt gratis – vad har du att förlora?

“Swift Playgrounds inkluderar Apple-utvecklade programmeringslektioner som guidar studenterna genom en serie utmaningar och pussel för att vägleda tre tecken på skärmen genom en uppslukande grafisk värld när de lär sig grundläggande kodningskoncept, som att ge kommandon, skapa funktioner, utföra loopar och använda villkorliga kod och variabler. Apple kommer också regelbundet att släppa nya fristående utmaningar så att användare kan fortsätta lära sig nya färdigheter “, säger Apple.

IPhone-tillverkaren säger vidare: “Swift Playgrounds har också inbyggda mallar som användare kan ändra och bygga vidare för att skapa sina egna program med grafik och touch-interaktioner. De kan sedan dela sina skapelser med vänner via e-post eller meddelanden eller till och med genom att posta till Internet. Och eftersom Swift Playgrounds använder riktig Swift-kod kan projekt exporteras direkt till Xcode och i slutändan förvandlas till fullfjädrade iOS- och Mac-appar.

Även om inte varje karriär kräver kodning, kan det aldrig vara en dålig sak att ge alla människor möjlighet att lära sig programmeringsspråket Swift. För att inte nämna, kan den logiska aspekten av kodning användas för förbättrad problemlösning och kritiskt tänkande i icke-tekniska jobb.

Om du vill prova “Swift Playgrounds” kan du hämta det nu från App Store. Tänk på att du måste använda vilken iPad Air, Pro eller mini som helst som kör iOS 10.

0 Shares