Apples MacBook erbjuder nu bättre prestanda, längre batteritid

0 Shares

Uppdatering av Apple MacBook 2016

Apple har tillkännagett den första MacBook-uppdateringen, ett år efter introduktionen av sin tunnaste och lättaste bärbara dator. Enheten får de senaste Intel-processorerna, bättre grafikprestanda, snabbare SSD-lagring och längre batteritid. Nytt är också en roséguldfinish, ovanpå det befintliga guld, silver och rymdgrå.

2016-uppdateringen för 12-tums MacBook ger sjätte generationens dual-core Intel Core M-processorer med hastigheter på upp till 1,3 GHz och Turbo Boost på upp till 3,1 GHz, 1866 MHz RAM och HD Graphics 515, som sägs vara 25 procent snabbare än i originalmodellen.

Det finns två standardprocessoralternativ tillgängliga: en 1,1 GHz Core m3 med Turbo Boost på upp till 2,2 GHz, som erbjuds i en konfiguration med 8 GB RAM och 256 GB lagring och en 1,2 GHz Core m5 med Turbo Boost på upp till 2,7 GHz, erbjuds i en konfiguration med 8 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme. Den förstnämnda kostar 1 299 dollar, medan den senare kan köpas för 1 599 dollar.

Den översta specifikationen som nämns i andra stycket är för ett konfigurera-till-order-alternativ, vilket gör det möjligt för användare att uppgradera till en Core m7-processor med maximal klockhastighet och Turbo Boost.

Apple säger inte hur mycket snabbare det nya flashlagret är, men vi har uppdaterade batterilivslängdsuppskattningar: upp till 10 timmars Wi-Fi-surfning och upp till 11 timmars videouppspelning via iTunes.

“MacBook är den tunnaste och lättaste Mac som vi någonsin har gjort och det är vår vision för framtiden för den bärbara datorn”, säger Philip Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. “Kunderna kommer att älska den här uppdateringen till MacBook, med de senaste processorerna, snabbare grafik, snabbare flashlagring, längre batteritid och en vacker rosa guldfinish”.

Den första MacBook-uppdateringen fokuserar på att fixa den bärbara datorns prestanda, vilket har kritiserats av både granskare och användare, men tar inte upp dess begränsade anslutningsmöjligheter. Den bärbara datorn har fortfarande bara en enda USB Type-C-port, som fungerar som en laddningsport och videoutgång.

MacBook-uppdateringen är inte det enda som är nytt i Apples MacBook-linje, eftersom företaget också har meddelat att 13-tums MacBook Airs nu levereras med 8 GB RAM som standard.

Som en 13-tums MacBook Air-ägare kan jag säga att denna bump i RAM är försenad. Den bärbara datorn, även om den erbjuder tillräcklig kraft för dagliga uppgifter, kan ibland känna sig trög när RAM-intensiva applikationer körs. Med övergången till 8 GB RAM är dock 13-tums MacBook Air nu ett mer tilltalande alternativ i detta utrymme, jämfört med något som Microsoft Surface Pro 4.

0 Shares