Apples nya iPad Pro har M1-chip, 5G och 12,9 tum Liquid Retina XDR-skärm

0 Shares

Apple har verkligen varit upptagen nyligen. Vid dagens Spring Forward-händelse tog techjätten av sig en uppdaterad Apple TV 4K, en supertunn iMac, Podcast-prenumerationer, AirTag, dess kakelliknande objektspårare och en ny lila yta för iPhone 12 och iPhone 12 mini .

För många människor handlar dock dessa hårdvaruevenemang mest om iPad, och Apple gjorde verkligen inte besviken här och avslöjade en ny iPad Pro.

Tillägget av det Apple-designade 8-kärniga M1-chipet ger iPad Pro en massiv prestandaökning – upp till 50 procent högre CPU-hastigheter, enligt Apple, och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm lovar extremt dynamiskt omfång. Det finns också mobilmodeller med 5G.

iPad Pro innehåller också stöd för Thunderbolt och det finns en helt ny Ultra Wide frontkamera för Center Stage, en ny videosamtalsfunktion som automatiskt håller användarna perfekt inramade.

“Det revolutionerande M1-chipet har varit ett genombrott för Mac, och vi är oerhört glada över att få det till iPad Pro”, säger Greg Joswiak, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. “Med M1s enorma prestationshopp, en banbrytande extrem dynamisk räckviddsupplevelse på 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm, upp till 2 TB höghastighetslagring, Thunderbolt-expansion, ett ljudsystem med fyra högtalare, pro-kameror med LiDAR-skanner, flammande -snabb 5G-anslutning, en fantastisk upplevelse med videosamtal med Center Stage – i kombination med de avancerade funktionerna i iPadOS och ett kraftfullt proappsekosystem allt i en enhet som användare kan hålla i ena handen – det finns inget annat som iPad Pro. “

iPad Pro finns i 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB och 2 TB konfigurationer och i silver och rymdgrå yta.

Prissättningen för 11-tums iPad Pro börjar på 799 $ för endast Wi-Fi och 999 $ för Wi-Fi + Cellular-modellen. 12,9-tums iPad Pro kostar från 1 099 $ för endast Wi-Fi och 1 299 $ för Wi-Fi + Cellular-modellen.

Den nya iPad Pro kan beställas från och med fredagen den 30 april och kan köpas från andra halvan av maj.

0 Shares