Apples nya Trade Up With Installments-program syftar till att locka Android-användare till iPhone

0 Shares

iphone_in_hand

Apple har lanserat ett nytt program som heter Trade Up With Installments vilket gör det möjligt att uppgradera till den senaste iPhone på ett mer överkomligt sätt. Som namnet antyder är detta mer än ett direkt inbytesprogram – uppgraderare kan använda inbytesvärdet på sin gamla telefon för att minska löpande månatliga kostnader.

Detta är något som inte bara kommer att tilltala människor med äldre iPhones som vill få tag på en nyare modell, utan även tidigare Android-fans – Apple öppnar programmet så att Android-telefoner kan handlas in och deras värdeutjämning mot kostnaden för en ny iPhone. Windows Phone-telefoner är också berättigade.

Handla upp med avbetalningar skiljer sig något från det befintliga iPhone-uppgraderingsprogrammet och inbytesalternativet. Efter att ha lämnat över din gamla telefon – vare sig det är iOS, Windows Phone eller Android – för delbyte mot en ny iPhone får du (förutsatt att du kvalificerar dig) utökad kredit och får betala återstående saldo under 24 månader .

Just nu är Trade Up With Installments endast tillgängligt i USA och kan endast nås via Apple Stores. Programmet startar idag och kommer sannolikt att visa sig populärt, inte bara för att det kan användas av Android-telefonägare utan också för att det inte finns något åtagande att få en ny iPhone varje år.

På tal med CNET sa Apple att det nya programmet riktar sig till personer som har äldre iPhones. Men med hänsyn till det faktum att iPhone-tillväxten bromsade överraskande är det förståeligt att den har öppnats för att inkludera andra telefoner. Att starta handel med avbetalningar i början av året är vettigt, eftersom det ger gott om tid för det att bli etablerat och att sprida sig inför den förväntade lanseringen av iPhone 7 senare på året.

Fotokredit: Twin Design / Shutterstock

0 Shares