Apples stora MacBook Pro-tangentbordsmönster 2018

0 Shares

2018 MacBook Pro-tangentbordsmembran

För bara några dagar sedan lanserade Apple de senaste tillskotten i sitt MacBook Pro-sortiment, och företaget pratade om att tangentbordet är tystare. En nedbrytning av de senaste enheterna avslöjar inte bara varför tangentborden är tystare utan också att metoden som används verkar tjäna ett sekundärt syfte – eller kanske att tystnaden i sig är ett sekundärt syfte.

Tangentborden för tidigare MacBook Pro har drabbats av problem som ledde till att ett gratis reparationsprogram inrättades. Den senaste nedrivningen av bärbara datorer från iFixit visar att Apple har lagt till ett silikonmembran under varje nyckel, som tydligen tjänar den dubbla uppgiften att tysta typning och erbjuda skydd och damm och andra oönskade föroreningar.

Se även:

Medan Apple inte har ropat om det uppdaterade tangentbordets dammmotstånd, ser silikonmembranet som avtäcktes av iFixit anmärkningsvärt ut som ett patent från Apples för en metod för att “förhindra och / eller lindra föroreningar.” Medan ett mer tillförlitligt tangentbord onekligen är ett bra försäljningsargument, är det vettigt att Apple inte ropar om det just nu.

Som iFixit påpekar:

Apple befinner sig mitt i flera stämningsansökningar för att deras tangentbord misslyckas, så de kan naturligtvis inte bara komma ut och säga “Hej, vi fixade det!” Det står där var ett problem till att börja med.

Det diskuteras om Apple är helt öppen om tangentbordets nya design. Medan företaget pratar om den tysta typningen, tror vissa att detta bara är en glad bieffekt av skrotskyddsmembranet. Som Sam Lionheart från iFixit uttrycker det: “Jag är bara här för att säga: det annonserade boostet i tystnad är en sidoeffekt av detta gummiliknande membran. Den tysta vinkeln är bokstavligen en täckmantel “.

Kolla in iFixits video för att se inre av det nya MacBook Pro-tangentbordet:

Bildkredit: jag fixar det

0 Shares