Apples transparensrapport belyser regeringens dataförfrågningar

0 Shares

apple_store_front

Förnyat intresse för integritet, säkerhet och övervakning innebär att de transparensrapporter som publiceras av teknikföretag alltid möts med viss entusiasm. Hur mycket data begär regeringar runt om i världen från företag? Hur mycket användardata överlämnar företag till myndigheterna?

Apples senaste transparensrapport avslöjar att iPhone-tillverkaren har följt ett ökat antal förfrågningar om data – inklusive 80 procent av förfrågningarna i Nordamerika och 97 procent i Latinamerika. Men även om rapporten ger en intressant läsning, lyfter den också fram ett problem som Microsoft nyligen stämde justitieministeriet för: även om företag vill vara transparenta när det gäller dataförfrågningar är det inte ens möjligt att rapportera om det när det gäller nationella säkerhetsbegäranden. exakt antal förfrågningar som har mottagits.

Öppenhetsrapporten täcker andra halvåret 2015 (1 juli – 31 december), och Apple kan avslöja att det fick mellan 1250 och 1499 nationella säkerhetsorder och att detta påverkade 1000-1249 konton. Företaget fick bara tre förfrågningar om att användarkonton skulle raderas och det följde dem alla.

Apple delar upp sin rapport i två huvudavsnitt: Enhetsförfrågningar och kontoförfrågningar. Företaget säger: “Enhetsförfrågningar kan innehålla förfrågningar om kundkontaktinformation som tillhandahålls för att registrera en enhet hos Apple eller datumet / datumen som enheten använde Apple-tjänster. Vi räknar enheter baserat på de enskilda serienumren eller IMEI-numren relaterade till en utredning. Vi uppmuntra alla kunder som misstänker att deras enhet är stulen att kontakta sin lokala brottsbekämpande myndighet “.

I Nordamerika fick Apple bara 4009 enhetsbegäranden, som påverkade 16148 enheter och följde 80 procent av dem. För hela Europa, Mellanöstern, Indien och Afrika fanns 19322 förfrågningar om 111807 enheter, och Apple följde bara 52 procent.

Kontoförfrågningar beskrivs som:

Att svara på en kontoförfrågan innebär vanligtvis att tillhandahålla information om ett kontoinnehavares iTunes- eller iCloud-konto, till exempel ett namn och en adress. I vissa fall uppmanas vi att tillhandahålla kundernas iCloud-innehåll, som kan innehålla lagrade foton, e-post, iOS-säkerhetskopior, dokument, kontakter, kalendrar och bokmärken. Vi överväger dessa förfrågningar mycket noggrant och tillhandahåller kontoinnehåll när den rättsliga begäran är en sökorder.

Procentandelen här är mycket lika de för enhetsförfrågningar – 82 procent efterlevnad i Nordamerika och 50 procent i Europa, Mellanöstern, Indien och Afrika. I några fall tillhandahåller Apple extra utdrag av data, till exempel det faktum att i Kina kontofrågor huvudsakligen relaterade till nätfiskeutredningar.

Du kan kolla in hela insynsrapporten på Apples sekretesssidor.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares