Apples tullundantag godkända av amerikanska handelsregulatorer

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Donald Trump har använt hotet om tariffer som ett sätt att tvinga företag att producera varor inom USA snarare än att tillverka dem utomlands billigt och importera dem.

Nu har amerikanska handelsregulatorer nu godkänt undantag för Mac Pro, med möjlighet till bredare konsekvenser. Apple hade begärt totalt 15 undantag, och enligt en offentlig dock publicerad av den amerikanska handelsrepresentanten och ett federalt registermeddelande har 10 av dessa godkänts.

Se även:

Bland förfrågningarna från Apple var undantag för komponenter som delvis färdiga kretskort. Även om undantagen har enorma konsekvenser för Mac Pro – vars produktion ryktas byta till Kina – kommer krusningarna att spridas mycket bredare än detta.

Trump sa tidigare på året att Apple inte skulle beviljas någon form av tullundantag, så det nya från tillsynsmyndigheter kommer som en överraskning.

Reuters skrev om beslutet och sa:

Apple sa inte varför de begärde undantagen, men begärandena gällde komponenter som delvis färdiga kretskort. Apple tillverkar sina Mac Pro-datorer i Texas, vilket gör maskinen immun mot tariffer, men sådana mellanliggande delar var föremål för avgifterna.

Byrån fortsätter med att säga: “Handelstjänstemän höjde tarifferna på en rad datorkomponenter för Apple och alla andra tillverkare, inklusive delvis sammansatta huvudkort och grafikkort. De är kritiska för datormonterare eftersom de innehåller chips från Intel Corp, Nvidia. Corp och Advanced Micro Devices Inc. Dessa marker är vanligtvis några av de dyraste delarna i maskinerna “.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares