Apples vattenpistol vs Microsofts realistiska pistol – vilken emoji är rätt? Rösta nu!

0 Shares

GunQuestion

Oavsett din inställning till vapen tror jag att alla kan vara överens om att skjutvapen förtjänar att behandlas med respekt. Även starka andra ändringsförslag kommer att berätta att vapnen inte är leksaker. Korrekt utbildning och förståelse för deras potentiella fara är nyckeln till säkerheten.

Det är dock förståeligt att vissa föräldrar inte vill att deras barn – eller själva – alls ska ha vapen. Tack vare emoji är vapen oundvikliga nuförtiden. Medan föräldrar kan vägra att köpa leksaksvapen till sina barn är pistolsymboler i kommunikation nu en sak. Tja, förutom på iOS 10 beta, det är. Apple har valt att gå emot teknikvärlden och Unicode-konsortiet genom att använda en vattenpistol för att representera pistolemoji. Har Tim Cook och företaget rätt eller fel i detta beslut?

Först bör vi överväga konsekvenserna av att ha tecken har olika betydelser baserat på operativsystem. Om vattenpistolens emoji når den slutliga versionen av iOS kan det vara en farlig sak. Tänk på detta – en Apple-användare tweets en vattenpistol-emoji till Hillary Clinton på Twitter. Oskadlig, eller hur? Tja, om fru Clinton skulle se tweeten på, säg Windows, kan det ses som ett hot. MacOS-användaren kan hamna i en fängelsecell!

Låt oss också fundera över varför Apple valde att gå med en mer tonad bild. Med alla skott i media nuförtiden är det förståeligt att inte ha en pistolsymbol i ett tangentbord just nu. Tim Cook och hans företag anses av många vara “liberala”, och jag är säker på att de har goda avsikter, men kanske var denna möjliga knäskakreaktion inte genomtänkt.

Som du kan se nedan står Apple ensam.

emojipedia-pistol-emoji-jämförelse

Jeremy Burge, grundare av Emojipedia har en enkel lösning. Han har följande meddelande till Apple.

Apple: Byt inte pistolemoji. Åtminstone inte idag. Göm det. Unicode deprecierar inte emojis, men det finns inget krav att visa alla godkända emojis på tangentbordet. Pistolens emoji kunde tas bort från iOS-emoji-tangentbordet utan att orsaka kompatibilitetsproblem på flera plattformar.

Även om det är vettigt att dölja emoji, har det en negativ inverkan på användarna, eftersom de inte ser något annat än en tom ruta när någon på ett annat operativsystem använder den.

På den andra sidan av argumentet har vi Microsoft. Företaget tog det motsatta tillvägagångssättet med Windows 10 Anniversary Update genom att ändra sin ray-gun emoji till en mer realistisk pistol. Ger företaget ett pro-gun-uttalande? Stöder det våld? Nej! Även om det bara var dålig timing, valde Microsoft bara att följa den standard som Unicode-konsortiet införde.

Jag kontaktade Microsoft och en talesman berättade för mig följande.

”Vår avsikt med varje tecken är att anpassa sig till den globala Unicode-standarden, och den tidigare designen har inte anpassats till branschdesign eller våra kunders förväntningar på emoji-definitionen. Vi kommer att fortsätta arbeta med Unicode Consortium för att förfina och uppdatera siffror som återspeglar kundernas behov, feedback och stöder ett konsekvent system som fungerar över den digitala världen ”.

På ytan verkar det som om Microsoft är på höger sida av argumentet, eftersom det bara valde att följa standarder. Med det sagt förstår jag Apples önskan att skicka meddelandet att det är emot våld – kanske iPhone-tillverkaren har rätt. Det här är tufft.

Vad tror du? Vänligen rösta i omröstningen nedan.

[poll id=”27″]

Fotokredit: 3Dstock / Shutterstock

0 Shares