April Patch Tuesday uppdateringar gör att Windows fryser eller saktar ner

0 Shares

Windows Update misslyckades

Om du installerade det senaste partiet av korrigeringsfiler från Microsoft den här veckan och upptäckte att din dator började frysa eller inte startade, är du inte ensam.

Problemet påverkar Windows 7, Windows 8.1, Windows Server 2012 och Windows Server 2012 R2 och härrör från ett kompatibilitetsproblem med antivirusprogram. Användare med antivirusverktyg från Avast, Avira och Sophos har haft problem – inklusive att sakta ner Windows 10 – och Microsoft har blockerat lanseringen av uppdateringar till vissa system för att försöka begränsa skadan.

Se även:

Sophos-programvaran har visat sig vara särskilt problematisk och det är användare med sådana system som kommer att upptäcka att uppdateringar har blockerats. I ett uttalande sa Microsoft: “Microsoft och Sophos har identifierat ett problem på enheter med Sophos Endpoint Protection installerade och hanterade av antingen Sophos Central eller Sophos Enterprise Console (SEC) som kan få systemet att frysa eller hänga vid omstart efter installationen av den här uppdateringen “.

I ett blogginlägg rekommenderar Sophos att inte installera de uppdateringar som har orsakat problem (KB4493467, KB4493446, KB4493448, KB4493472, KB4493450 och KB4493451) om du inte redan har gjort det. För alla som redan har installerat uppdateringarna och har problem säger företaget att göra följande:

    Starta i säkert läge Inaktivera följande Sophos-tjänster: Sophos Anti-Virus-tjänst Sophos AutoUpdate-tjänst Starta i normalt läge Avinstallera Windows KB Aktivera följande Sophos-tjänster: Sophos Anti-Virus-tjänst Sophos AutoUpdate-tjänst

Men det är inte bara personer med Sophos-programvara installerade som har haft problem. Avast förklarar att Windows 7-maskiner som kör Avast for Business och CloudCare också fryser vid start. Rådet här är att starta i felsäkert läge och rulla tillbaka till en tid innan uppdateringarna installerades.

Avira har också utfärdat en varning om att Windows 10 kan gå långsammare efter installationen av KB4493509, och detsamma gäller för Windows 7 efter installation av KB4493472 och KB4493448.

För närvarande har Microsoft bara erkänt den uppenbara konflikten med Sophos-programvaran och arbetar med en fix.

0 Shares