Aptoide-dataintrång läcker personlig information från över 20 miljoner användare i Android App Store

0 Shares

Val är en av de största styrkorna i Android, till den punkt där du till och med kan dike Google Play Butik för ett alternativ från tredje part. Aptoide har varit en populär appbutik för Android-användare, men nyligen har det drabbats av ett enormt dataintrång.

ZDNet arbetat med övervakningstjänst för dataintrång Under The Breach att avslöja detaljer relaterade till Aptoides dataintrång som avslöjade detaljer för 20 miljoner Android-användare. Uppgifterna inkluderar ”personlig identifierbar information” inklusive användarens e-postadress, riktiga namn, registreringsdata och IP-adress, enhetsinformation och till och med ett födelsedatum för miljontals användare. Det innehåller också hashade lösenord och lite teknisk information.

Om du registrerade dig för Aptoide mellan den 21 juli 2016 och den 28 januari 2018 kan dina uppgifter ha exponerats i detta brott. Apotoide kontaktades av ZDNet när berättelsen publicerades först, men det portugisiska företaget har ännu inte svarat. Ett exempel på data som publicerats kan ses nedan.

Vid denna tidpunkt är uppgifterna fortfarande offentligt tillgängliga på ett hackingsforum.

20 miljoner användare är långt ifrån Aptoides 150 miljoner användarbaser, men det handlar fortfarande om dataintrång. Att göra saken värre, denna läcka på 20 miljoner användare var bara en del av ett större intrång som exponerade data för 39 miljoner användare.

Framför allt har Aptoide tidigare anklagat Google för att behandla appbutiken “orättvist” genom att använda Google Play Protect för att sätta en säkerhetsvarning på appen eller till och med avinstallera den från en användares enhet.

Om du använde Aptoide när som helst tidigare skulle det vara bra att ändra dina lösenord.

Mer om Aptoide:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares