Är det slut för Microsoft Store? (Och om inte, varför inte?)

0 Shares

Microsofts appbutik uppstod samtidigt som Windows 8. Det var, som jag sa då, en del av ett försök att kopiera Apples framgångsrika modell. Jag tror att de flesta förväntade sig att butiken skulle vara lite skräp, men det visade sig vara ännu värre än så. Sju år på och det är ödemark full av knock offs och skräp-appar. Det har inte fallit på svåra tider, det har alltid varit så dåligt.

En del av problemet är att det inte längre finns något behov av butiken eller de appar som den erbjuder. Om du vill att en programvara ska köras på din PC eller din Windows-surfplatta, kan du ladda ner den från ett brett utbud av källor och de versioner du hittar någon annanstans – program, äldre appar, vad du än vill kalla dem – tenderar att vara överlägsen de förlamade och / eller förpackade apparna som Microsoft erbjuder. Så vad är poängen med butiken?

SE ÄVEN:

Förmodligen är det största problemet som butiken har att UWP-appar (Universal Windows Platform) som den var utformad för att vara värd har dött efter att Windows 10 Mobile-plattformen har upphört, och nu ser vi mestadels paketerade skrivbords- och webbappar i affären. Progressive Web Apps (PWA) anlände för ett år sedan, men få Windows-användare har omfamnat dem och föredrar helt enkelt att komma åt dessa tjänster direkt i sina webbläsare som de alltid har gjort.

Butiken har tappat ett antal kategorier genom åren, inklusive musik och böcker, vilket ytterligare minskat skälen som användarna hade för att besöka den i första hand.

Paul Thurrott tror att Microsoft kommer att döda UWP-appar och medan Microsoft Store kommer att fortsätta att existera – främst som en plats för företaget att sälja Windows- och Xbox-spel – är det troligt att mjukvarugiganten kommer att betona det i år .

Microsoft har envist hållit fast vid idén om en appbutik, även om det aldrig var så populärt och har blivit allt mindre användbart med åren, men om Thurrott har rätt, och jag måste säga att jag tror att han är, ser det ut som om verkligheten hämtar äntligen Windows-tillverkaren.

Andra bevis tycks bekräfta att saker och ting förändras. MSPoweruser konstaterar att Microsoft släppte sitt Azure Kinect API med stöd för C och C # men inte UWP, och att du inte längre kan ladda ner Microsoft Office direkt från butiken – du riktas istället till webbinstallatören.

Personligen, när jag vill installera något på mina Windows-enheter går jag till utvecklarens webbplats eller ett programvaruförvar som FileForum eller Downloadcrew. Jag tänker aldrig ens att gå till Microsoft Store, och jag är säker på att det är fallet för de allra flesta Windows-användare.

Vad tar du? Tror du att Microsoft kommer att överge butiken? Använder du det? Gjorde du någonsin? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Luis Louro / Shutterstock

0 Shares