Är din iPhone 6s batteriprocent av? Apple förklarar varför och hur man fixar det

0 Shares

iPhone 6s front

Apple har äntligen erkänt att batteriprocenten som visas på iPhone 6s och iPhone 6s Plus kanske inte alltid visas korrekt av iOS 9. Användare har rapporterat problem sedan de två flaggskeppen introducerades förra året, i september.

Enligt användarrapporter kommer batteriprocenten på de två enheterna att sluta uppdateras efter att en viss nivå har uppnåtts, vilket leder till ett tomt batteri mycket snabbare än angivet. Användare säger att en omstart tvingar iPhone 6s och iPhone 6s Plus att visa en korrekt avläsning igen, åtminstone tillfälligt. Men vad orsakar det?

Detta fel, säger Apple, utlöses när användare manuellt ändrar tiden eller de ändrar tidszoner när de reser. Företaget rekommenderar också användare att starta om, men också att ställa in tiden som ska uppdateras automatiskt. Om det inte fungerar föreslår Apple att du kontaktar support.

För att aktivera automatisk uppdatering av tiden måste du gå till menyn Inställningar, öppna Allmänt, klicka på Datum och tid och aktivera alternativet Ställ in automatiskt. Normalt är det här alternativet aktiverat som standard.

Apple säger att de arbetar med en permanent fix, men det finns ingen uppskattning om när den kommer att finnas tillgänglig. En lösning kommer sannolikt att erbjudas i iOS 9.3, som nu testas.

Fotokredit: Wayne Williams

0 Shares