Är HTC inställd på att göra Amazons 3D-smartphone?

0 Shares

Det har länge ryktats att detaljhandelsjätten utvecklar smartphones baserat på Kindle-sortimentet, men nu pekar ryktfabriken på HTC som sin tillverkningspartner.

Man tror att det finns två telefoner på ritbordet – en lägre kostnad version och en avancerad telefon med en 3D-skärm.

Det är inte förvånande att både HTC och Amazon vägrar att kommentera rykten, och Amazon sa nyligen att de inte hade “några planer på att erbjuda en telefon i år”.

HTC vägrade att kommentera Amazon, men Ben Ho, dess marknadschef, sa att företaget “alltid utforskar nya möjligheter”, enligt FT.

”Vi har varit mycket fokuserade på att bygga vårt eget varumärke, men vi har också varit väldigt öppna för att samarbeta med varumärken och samarbeta med transportörer och andra teknologimärken,” säger Ho.

Tidigare denna månad hävdade Wall Street Journal att tre nya enheter var på väg, två telefoner och en hemströmmande enhet.

För att toppa sortimentet är en ‘Kindle 3D’, med en skärm som kan visa 3D utan glasögon.

Kameror i varje hörn av enheten skulle spåra användarens ögonrörelser och göra att skärmen verkar röra sig i tre dimensioner, enligt ett anonymt inlägg från någon som påstår sig vara en insider på företaget.

Användare kan kanske navigera genom innehåll med bara sina ögon med handenheten, som har kodnamnet “Project Smith”

En källa bekräftade för Stuff att telefonerna “definitivt hände”, men vägrade att avslöja några detaljer.

Förra veckan rapporterade vi om Amazons planer för en TV-låda, och det verkar som om företaget inte slutar förrän det finns en Kindle för varje tillfälle.

[Source: FT and Wall Street Journal]

0 Shares