Arlo Video Doorbell recension: Detta snyggt utrustade, solida värde fortsätter att bli bättre

0 Shares

Hur ska du kalla dig ett smart-home-företag, ett med stort fokus på video och inte ha en videodörrklocka? Det är en fråga som Arlo utan tvekan hade ställt sig själv under en tid, och medan den lanserade sin Audio Doorbell med matchande trådlös klocka tillbaka 2018, var den till stor del tänkt att användas med företagets befintliga videokameror. Det tog ytterligare ett år för uppföljningsarbetet att komma fram, men i slutet av 2019 fick vi äntligen en ordentlig Arlo Video Doorbell.

Hur kommer detta nya inträde att jämföra med Arlos befintliga sortiment av imponerande kameror? Vad sägs om videodörrklockor från andra tillverkare av smarta hem? Och kommer det att bli en lätt uppgradering för dig, eller ska du tänka på att ringa en elektriker? Låt oss ta reda på vad Arlo Video Doorbell har att erbjuda:

Design, hårdvara, vad finns i lådan

Utformningen av Arlo Video Doorbell borde vara ganska bekant för alla som till och med har ett intressant intresse för smarta dörrklockor – om du har sett ett Nest Hello kommer Video Doorbell att se ut som sin spottande bild. Det betyder en vidvinkelkamera överst och en stor upplyst knapp nedan – precis som med Arlos ljuddörrklocka tänds den knappen när enheten upptäcker rörelse för att leda användare till var de ska trycka.

Vidvinkelkameran ser mycket men saknar paket direkt under.

Till skillnad från annan Arlo-hårdvara fungerar Video Doorbell helt av sig själv, så det finns inget nav här, och du behöver inte heller plocka upp en på egen hand.

Dörrklockan levereras med massor av monteringsutrustning, inklusive ett fäste som du skruvar fast i väggen där din gamla dörrklocka gick, en adapter för montering i en vinkel (om din dörrklocka inte ligger direkt intill din dörr), skruvar, valfria ankare, och trådförlängningar om de behövs.

Den andra huvuddelen av satsen här är en strömadapter som ansluts till din dörrklockas klockkabel. Till skillnad från Arlo Audio Doorbell, som hade ett helt trådlöst alternativ, kräver Video Doorbell anslutning till ett trådbundet dörrklocksystem för ström.

Videodörrklockan lyser upp knappen som svar på avkänningsrörelse.

Installation

Medan kravet på att fästa Arlo Video Doorbell till ett trådbundet system gör installationen ganska komplicerad om du börjar från grunden – och i så fall går det från ett enkelt DIY-projekt till ett som kan dra nytta av en professionell touch – uppgradera ett befintligt trådbunden dörrklocka är lätt-peasy.

Om du antar att dina befintliga dörrklockans ledningar är i god form är det ganska enkelt att uppgradera till Arlo Video Doorbell – montera fästet och dra upp det.

När du har klippt av strömmen och tagit bort din gamla knapp skruvar du fast den nya Arlo-fästet på dörrkarmen, fäster de synliga ledningarna och klickar på dörrklockans kropp på plats – om och när du behöver ta bort den, en medföljande SIM-verktygsstift sticker i botten för att lossa. Därefter måste du installera den lilla nätadaptern i närheten av där din dörrklocka bor. Exakt hur du ska fästa det beror på din nuvarande installation, men Arlos installationsguide hjälper dig att prata om dina alternativ.

Vänster: Lossa dörrklockan med Arlos intryck av ett SIM-verktyg; Rätt: Valfritt vinkelfäste för montering bort från din dörr.

Nu, fullständigt avslöjande: Jag slog ett ganska stort hak, eftersom mitt hus tydligt hade en trådbunden dörrklocka någon gång och jag kan se de befintliga ledningarna retar mig, jag kunde inte spåra dem någonstans eller hitta en transformator eller klämta. Lyckligtvis lyckades jag rigga upp en ny transformator (som kostade ungefär $ 15-20) men valde att inte bry mig om en klocka. Dörrklockan fungerar bra även utan en, men genom att göra detta får du bara varningar på din telefon när någon ringer och kommer inte att höra någon ding-dong i huset. jag skulle kärlek det om du kunde länka den här modellen till Arlos egen Chime, men det fungerar bara tillsammans med Audio Doorbell – en nyfiken om inte oväntad begränsning.

Denna lilla nätadapter ansluts enkelt till din dörrklockas befintliga klocka.

I alla fall, när allt är anslutet, återställ strömmen till din transformator och videodörrklockan är bra att gå. Installationen med appen är fin och ren – ge din dörrklocka ett namn, skanna en QR-kod från din telefon och du är i princip där.

Prestanda och drift

Det mest intressanta med Video Doorbell-funktionen är dess ovanliga kamerasensor. En widescreen-kamera är inte mycket vettig med användning av dörrklockan, så istället parar Arlo en vidvinkelobjektiv med en fyrkantig 1: 1-sensor i 1538 x 1538-upplösning. Detta erbjuder ett trevligt synfält, och även om upplösningen inte går lika högt som andra Arlo-enheter känns det ganska tillräckligt för vad Dörrklockan gör.

En lite vilseledande detalj är att Arlo annonserar detta som en 180-graders kamera – med förbehållet att det är 180 grader när det mäts tvärs över diagonalen. Det betyder att kameran inte kommer att se rakt ner, och eventuellt saknas paket precis framför din dörr. När jag testade min inställning upptäckte jag att kamerans blinda fläck sträcker sig ungefär två meter direkt underifrån.

Video Doorbell kommer med tre månaders Arlo Smart-tjänst, som förutom att spela in kameraklipp till molnet, identifierar människor, fordon, djur och paket. Till min stora besvikelse är dock Doorbell’s funktionalitet drastiskt reducerad för användare som väljer att inte behålla en prenumeration – eftersom det inte finns någon anslutning till en Arlo SmartHub för USB-lagring och ingen lokal microSD-plats kan den inte spela in video alls, så allt du får är rörelsesvarningar och möjligheten att titta på kamerans live-flöde.

Arlo är långt ifrån ensam om att luta sig så starkt mot att kärnfunktionaliteten är knuten till en pågående prenumeration – Ring och Nest fungerar ganska likartat – men delat dåligt beteende är dåligt beteende. Jag tror inte att det är för mycket att be om alternativet att ansluta till ett av ditt företags egna SmartHubs eller åtminstone att ha microSD-stöd på enheten.

En annan begränsning är att till skillnad från några av de andra dörrklockorna verkar Arlos inte vilja dela sitt flöde via Google Home. Medan du kan se den länkade videodörrklockan bland dina Arlo-enheter i hemmet, och strömmande vanliga Arlo-trådlösa kameror fungerar bra, verkar inte videodörrklockan dela samma stöd.

programvara

Arlo-användare kommer att se videodörrklockan visas precis bredvid sina befintliga kameror i Arlo-appens enhetsförteckningar – eller om du börjar färskt, allt med sin ensamma. Därifrån kan du se en live-feed eller justera produktens inställningar – de inkluderar tilldelning av zoner för rörelseaktivering, konfigurering av HDR- och nattvisionsalternativ och justering av dörrklockans ljud (vilket är lite högt ut ur lådan).

Med Arlo Smart har du också tillgång till hela biblioteket med molninspelningar, inklusive anteckningar om videoobjektet som upptäcks av Arlos AI-bearbetning.

Vänster: En besökare ringer; Centrum: Ta emot ett samtal; Rätt: Levererar ett konserverat svar.

När någon kommer till din dörr och ringer ser du den på din telefon precis som ett inkommande samtal. Även om detta händer ganska snabbt, är det lite frustrerande att du inte får någon video (eller till och med en stillbild) förrän du plockar upp. Vid den tidpunkten kan du prata med din gäst via Video Doorbell’s högtalartelefon, leverera ett konserverat svar som “lämna bara paketet” eller “scram” (men lite trevligare), eller bara ignorera dem – det är ditt privilegium om du väljer att engagera alls. Om du avböjer att svara kan besökare uppmanas att spela in ett meddelande åt dig. Och om allt bara går i helvete kan du utlösa en öronhålande siren som ska skicka någon springande.

Ding-dong, Android Police ringer!

Ska du köpa den?

Ja. Jämfört med modeller som $ 250 Ring Video Doorbell Pro eller $ 230 Nest Hello, levererar Arlo Video Doorbell liknande funktioner till ett betydligt lägre pris: bara $ 150. Om du har en befintlig smart dörrklocka som du vill byta ut (säg, om du kanske omprövar företagets säkerhetspraxis), erbjuder Arlo till och med en rabatt på 50 USD till slutet av mars. Och vid tidpunkten för publiceringen har både Amazon och Best Buy Video Doorbell för 20 $ rabatt.

Naturligtvis finns det också långsiktiga kostnader att tänka på, och du är i grund och botten fast med att behöva Arlo Smart på minst 3 dollar i månaden – eller 36 dollar per år. Det är väldigt lika Ringprissättning och ganska billigare än $ 5 minsta nivå för Nest. Personligen skulle jag gärna betala en extra $ 100-premie för en Arlo Video Doorbell med AI på enheten (vi behöver inte molnet för att se skillnaden mellan människor, bilar och hundar) och lokal lagring, men någon gång har jag att sluta klandra Arlo för att ha flyttat sin affärsmodell.

Det finns fortfarande utrymme för förbättringar här, och jag skulle döda för korrekt assistentintegration (det finns Alexa-stödets räddning, för dem i det ekosystemet), men allt detta är en fullfjädrad, konkurrenskraftigt prissatt dörrklocka som jämförs positivt mot de mest populära modellerna där ute.

Lokal inspelning + Chime-stöd

Det har gått några månader sedan jag först tittade på Arlo Video Doorbell och smekmånadstiden är över; när den första tre månader långa Arlo Smart-prövningen förföll, gick mycket funktionalitet bort. Jag kunde fortfarande streama live-filmer genom appen och visa gäster vid min dörr, men utan Arlo Smart fanns det alls inget sätt att få tillgång till inspelningar av rörelsehändelser.

Jag visste att detta skulle komma och hade accepterat det, men de senaste dagarna förändrades situationen drastiskt tack vare en ny uppdatering av Arlo-appen. Även om det finns några allmänna buggfixar och optimeringar levererar den här versionen två viktiga funktioner som ändrar Video Doorbell-upplevelsen: stöd för anslutning till en Arlo SmartHub och kompatibilitet med Arlo Chime.

Visserligen är Chime-stödet lite av ett nischfall. Om du redan har en vanlig fast dörrklocka kan du bara använda den befintliga klockan när du uppgraderar till videodörrklockan. Men om du någonsin befinner dig i den situation som jag gjorde, med trådbunden kraft men ingen klocka, är stöd för den trådlösa Arlo Chime en sken.

Men de större nyheterna är SmartHub-stöd. Tidigare kom Video Doorbell online via ditt Wi-Fi direkt, medan Arlos familj av trådlösa kameror ansluter via SmartHub. Det är viktigt för Arlo-kameror som inte levereras med gratis molninspelning (de som släpptes efter Pro 2) kan du fortfarande spela in lokalt genom att använda en SmartHubs USB-port för att ansluta en extern enhet och få tillgång till dessa inspelningar via appen utan behöver en pågående Arlo Smart-prenumeration.

Eftersom videodörrklockan hade fungerat oberoende av någon SmartHub fanns det inget alternativ att göra lokal inspelning alls. Nu, om du har en SmartHub-modell som stöds, kan du äntligen göra den anslutningen och börja spara dina inspelningar.

Det enda riktiga hicka här är att för att få saker att fungera måste du ta bort videodörrklockan från ditt konto och ställa upp den igen – vilket innebär att du tar ner den från fästet för att komma åt återställningsomkopplaren mellan dess ström kontakter. Men när du har gått igenom installationsprocessen igen kommer din Video Doorbell att hämta några mycket uppskattade nya funktioner.

Slutligen har videodörrklockan lyckats lägga till assistentintegrationen som saknats. Mot bakgrund av vad den här uppdateringen levererar, stöter jag på Arlo Video Doorbells recensionspoäng upp till en solid 9,0.

0 Shares