Arrestationer gjorda i indiska callcenter som ansvarar för Microsofts tekniska supportbedrägerier

0 Shares

Call center bluff

Det finns många irriterande förknippade med att äga en dator – skräppostmeddelanden, nätfiskeattacker, virus och onlineannonsering för att bara nämna några – men bedrägerier med teknisk support är bland de mest oroande. De utnyttjar människors okunnighet och / eller bättre karaktär, och poserar som tekniska supportoperatörer från stora företag via telefon.

Att vara ett av de mest kända teknologiföretagen i världen är det inte förvånande att ett stort antal av dessa tekniska supportbedrägerier är att Microsoft ringer för att erbjuda hjälp med datorproblem. Sådana bedrägerier är ansvariga för att få bort människor med stora summor pengar, men framsteg har gjorts i Indien där – efter rapporter från Microsoft – arresteringar har gjorts vid ett antal callcenter.

Se även:

Under de senaste dagarna plundrade indisk polis callcenter i Delhi och arresterade mer än 30 personer på många platser. Det kommer efter ytterligare en serie räder för sex veckor sedan där 24 personer arresterades. Microsoft har arbetat med brottsbekämpande myndigheter i regionen och hjälpt till att spåra grupper som lurar ovetande datoranvändare ur hundratals dollar för onödigt tekniskt stöd.

Men det handlar inte bara om att betala för onödig hjälp, som Microsoft förklarar:

Vem som helst kan få ett oönskat telefonsamtal eller uppleva ett popup-fönster på din enhet med en “varning” att din dator har problem som kräver omedelbar teknisk support. Dessa meddelanden är ofta mycket övertygande och använder skrämmande taktik för att locka konsumenter att kontakta ett bedrägligt callcenter med “teknisk support”. Callcenteroperatörer uppmuntrar vanligtvis offret att tillhandahålla fjärråtkomst till sin enhet för “ytterligare diagnos” innan de tar ut en avgift – vanligtvis mellan $ 150 – $ 499 – för onödiga tekniska supporttjänster. Förutom att förlora pengar lämnar offren sin dator utsatt för andra attacker, såsom skadlig kod, under en fjärråtkomstsession.

Microsoft påpekar att det har inbyggt ett antal säkerhetsfunktioner i Windows 10 som hjälper till att skydda mot oönskade attacker och säger att det kommer att fortsätta att arbeta med myndigheter för att få ner de som är ansvariga för bedrägerier. Företaget erbjuder också råd för användare för att undvika att bli offer för sådana system:

Var försiktig med alla oönskade telefonsamtal eller popup-meddelanden på din enhet. Microsoft kommer aldrig att kontakta dig proaktivt för att tillhandahålla oönskad dator eller teknisk support. All kommunikation vi har med dig måste initieras av dig. Ring inte telefonnumret i ett popup-fönster på din enhet och var försiktig med att klicka på aviseringar där du uppmanas att skanna din dator eller ladda ner programvara. Många bedragare försöker lura dig att tro att deras meddelanden är legitima. Ge aldrig kontroll över din dator till en tredje part om du inte kan bekräfta att den är en legitim representant för ett datorsupportteam som du redan är kund hos. Om du är skeptisk, ta ner personens information och rapportera den omedelbart till dina lokala myndigheter.

Bildkredit: DenisProduction.com / Shutterstock

0 Shares