ASUS nya ZenBook 3 är kraftfullare, lättare än Apple MacBook

0 Shares

ASUS ZenBook 3_UX390_Intel Core i7-processor och 1 TB SSD

Det kan vara bland de snyggaste, minsta och lättaste ultrabooks som finns idag, men MacBook har inte riktigt tagit konsumenter med storm. Lyckligtvis betyder det att det finns utrymme för konkurrenter att göra ett stänk, vilket ASUS hoppas kunna uppnå med sin nya ZenBook 3.

MacBook saknar tarmar som krävs för mer krävande applikationer, men det ser inte ut att vara ett problem för ZenBook 3. Enheten kommer att finnas tillgänglig i en konfiguration med en Intel Core i7-processor, som borde leverera en hälsosam prestationshöjning över Core m3 och Core m5-processorer som MacBook kan utrustas med.

Som du kanske vet är dessa Core m-processorer avsedda att svalna på egen hand så att tillverkarna inte behöver lägga till en fläkt till enheten. När det gäller ZenBook 3, eftersom det använder mycket snabbare internt, finns det en fläkt för att hålla den här sval inuti. Detta sägs vara världens tunnaste fläktdesign, bara 3 mm tjock.

Den bärbara datorn i sig är ganska tunn och lätt och kommer in på 296 x 191,2 x 11,9 mm och 910 g. Det är längre, smalare och tunnare än en MacBook (280,5 x 196,5 x 3,5-13,1 mm) men också lite lättare (920 g).

ASUS kommer att erbjuda ZenBook 3 i några konfigurationer, med det ovan nämnda processoralternativet som är tänkt för toppen av linjen (sannolikt säljs som UX390). Den versionen ska också få 16 GB RAM och 1 TB PCIe SSD-lagring. Ett ljud med fyrhögtalare kommer också att finnas ombord, liksom en USB Type-C-port.

ASUS ZenBook 3_UX390_kroppsdesign med legering av rymdkvalitet

ASUS upprepar Apples misstag att bara erbjuda en enda USB-port, som verkar fungera som en laddningsport för ZenBook 3. Den är på höger sida av enheten, med ett 3,5 mm hörlursuttag placerat till vänster. Detta kommer att göra valet mellan det och en MacBook svårare för konsumenterna, men ökningen i specifikationer gör verkligen valet något enklare om du gillar Windows 10 mer än OS X.

Som du förväntar dig har ZenBook 3 en högupplöst skärm som mäter 12,5 tum i diagonal. Det täcker 72 procent av NTSC-färgutrymmet, och det finns Corning Gorilla Glass 4 som sträcker sig från kant till kant ovanpå den.

De som är intresserade av att skriva upplevelse kan förvänta sig en 19,8 mm tonhöjd – vilket ASUS säger är detsamma som på “de flesta skrivbordstangentbord” – och 0,8 mm resor. Pekplattansmässigt säger ASUS att det är täckt av glas, erbjuder stöd för gester och handskrift. Det finns också en fingeravtryckssensor på toppen som stöder Windows Hello.

När det gäller batteritid kan potentiella köpare förvänta sig att använda ZenBook 3 i upp till nio timmar innan de måste ansluta den till en väggladdare. Lyckligtvis, när det gäller det, laddas enheten snabbt, med upp till 60 procent av kapaciteten på 49 minuter.

ASUS ZenBook 3_UX390_royal blue_rose gold_quartz grey

Du kan förvänta dig att den når butikshyllorna de närmaste månaderna, eftersom den kommer att lanseras under tredje kvartalet. Prismässigt kommer den bästa specifikationsmodellen att kosta $ 1 999, medan en version med samma processor men en 512 GB SSD kommer att finnas tillgänglig för 1 499 USD. Basen av ZenBook 3 kostar bara $ 999, till vilket pris du får en Core i5-processor med 4 GB RAM och en 256 GB SSD (icke-PCIe). Du kan se alla tillgängliga färgalternativ ovan.

0 Shares